«Προχωρώντας μπροστά»:14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΦΙΑπ

«Προχωρώντας μπροστά»:14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΦΙΑπ

24/2/2016                                                                                                  12.00

 

14o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΕΕΦΙΑπ)
και
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της ΕΕΦΙΑπ

26 – 28 Φεβρουαρίου 2016, Ίδρυμα Ευγενίδου και 29 Φεβρουαρίου 2016, Ασκληπιείο Βούλας

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΦΙΑπ κάνει ακόμη μερικά βήματα εμπρός στο ευρύ πεδίο της Αποκατάστασης με το επιστημονικό του πρόγραμμα να καλύπτει και τις τελευταίες προόδους που έχουν επιτευχθεί στον τομέα. Ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται προκειμένου να αναδειχθούν οι συστάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) για τα άτομα με αναπηρία.

Τίτλος του συνεδρίου: «Προχωρώντας μπροστά», με θεματολογίες όπως «Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ», «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΙΑπ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ» και πολλά άλλα εξειδικευμένα θέματα που αφορούν την ιατρική ειδικότητα της Αποκατάστασης θα αναπτυχθούν από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου λαμβάνει χώρα και η ημερίδα Νοσηλευτικής Αποκατάστασης υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.).

Η μεγάλη ενασχόληση των ιατρών ΦΙΑπ με τα άτομα με κακώσεις νωτιαίου μυελού (ΚΝΜ) οδήγησε στην δημιουργία του τμήματος ειδικού ενδιαφέροντος ΚΝΜ της ΕΕΦΙΑπ και ταυτόχρονα με το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα γίνει και το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Τμήματος Μελέτης και Αποκατάστασης Βλαβών Νωτιαίου Μυελού της ΕΕΦΙΑπ με διεθνή συμμετοχή. Μέσα από την αντιμετώπιση των ατόμων με κακώσεις νωτιαίου μυελού αναδεικνύονται τα ελλείμματα και οι δυσκολίες, αλλά και τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες που υπάρχουν στα συστήματα υγείας, στις δομές Αποκατάστασης και τον κοινωνικό ιστό.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές, θα μοιραστούν την προερχόμενη από την πολυετή τους πείρα γνώση στους τομείς της αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύνθετων ορθοπαιδικών προβλημάτων, οστεοπόρωσης και νευρολογικών παθήσεων όπως τα εγκεφαλικά επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έχουν οργανωθεί διαδραστικές συνεδρίες και κλινικά φροντιστήρια προσφέροντας πολύτιμη γνώση σε όλη την ομάδα Αποκατάστασης (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς γυμναστές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κ.λ.π.).

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε στο: http://www.goldaircongress.gr/newsletterups/EEFIAP/Final_Program.pdf

Η Τελετή Έναρξης θα λάβει χώρα το Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:30 – 20:30 στο «Αμφιθέατρο» του ιδρύματος Ευγενίδου.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.