1ο Διεθνές Σεμινάριο τοποθέτησης προσθετικών Ανδρολογικών Υλικών

1ο Διεθνές Σεμινάριο τοποθέτησης προσθετικών Ανδρολογικών Υλικών

2/2/2016                                                                                                                11.10

 

Η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία δίνει τη λύση στην ακράτεια ούρων και τη στυτική δυσλειτουργία

Η ακράτεια ούρων και η στυτική δυσλειτουργία είναι δυο βασανιστικά προβλήματα και επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός άντρα. Τα αίτια είναι πολλά και αφορούν τόσο διάφορες ασθένειες, όσο και χειρουργεία με συνηθέστερα αυτά του προστάτη. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών ξεκινάει με τη χορήγηση φαρμάκων που μπορεί να έχουν σχετικά καλά αποτελέσματα ειδικά όταν τα συμπτώματα της ακράτειας ή της στυτικής δυσλειτουργίας είναι ήπια. Συχνά όμως η φαρμακευτική θεραπεία δεν αποδίδει και ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει μια άλλη λύση.

Η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία έχει πλέον τη δυνατότητα να λύνει τα προβλήματα αυτά οριστικά. Ειδικής τεχνολογίας ιατρικοί μηχανισμοί τοποθετούνται μέσα στο σώμα και υποκαθιστούν τόσο το σφιγκτήρα της ουρήθρας που ελέγχει την ούρηση, όσο και το μηχανισμό του πέους που δημιουργεί τη στύση. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι από ειδικά υλικά απολύτως συμβατά και ανεκτά από το ανθρώπινο σώμα και η διαδικασία τοποθέτησης τους γίνεται με επέμβαση, που σε έμπειρα χέρια είναι σύντομη με μια ημέρα νοσηλεία.

Οι ειδικοί χειρουργοί ουρολόγοι που πραγματοποιούν αυτές τις επεμβάσεις δεν είναι πολλοί και αυτός είναι και ένας λόγος που η χρήση των υλικών αυτών δεν έχει τύχει ευρείας αποδοχής. Για το λόγο αυτό η Ιατρική Σχολή Αθηνών διοργανώνει στις 20 Φεβρουαρίου το Πρώτο Διεθνές Σεμινάριο Τοποθέτησης Ανδρολογικών Προσθετικών Υλικών (Τεχνητούς Σφιγκτήρες και Πεϊκές Προθέσεις ) για να εκπαιδευτούν οι Έλληνες ιατροί στην τοποθέτηση αυτών των υλικών.

 

Πρώτη φορά στην Ελλάδα
Είναι μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στη χώρα μας από Έλληνες Επιστήμονες που έχουν αποκτήσει εμπειρία και εκπαίδευση σε κέντρα του εξωτερικού και οι οποίοι θα μεταφέρουν τη γνώση τους και σε άλλους ιατρούς, έτσι ώστε να διαδώσουν την
τεχνική αυτή στην Ελλάδα με κερδισμένο τελικά τον ασθενή.

Το Σεμινάριο αυτό θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής που έχει τις τεχνικές υποδομές για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο Σεμινάριο αυτό είναι ο Τεχνητός Σφιγκτήρας και η Πεϊκή πρόθεση. Είναι υλικά συμβατά με το ανθρώπινο σώμα με απλό αυτοματοποιημένο χειρισμό και απολύτως ασφαλή.

 

1o Διεθνές Σεμινάριο Προσθετικών Ανδρολογικών Υλικών Ιατρικςή Σχολής Αθηνών

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, Εργαστήριο Ανατομίας Ιατρικής Σχολής
 Ώρα έναρξης Σεμιναρίου 09:00 π.μ.
 Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 7414700

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *