Αντιμετώπιση της αναιμίας ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια

Αντιμετώπιση της αναιμίας ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια

27/10/2015                                                  21.00

 

Στο πλαίσιο του 18 Πανελλήνιου Συνέδριου Μεταμοσχεύσεων που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μεταμοσχεύσεων και έλαβε χώρα το τριήμερο 23 – 25 Οκτωβρίου 2015 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε δορυφορική ομιλία με θέμα: «Νέα Δεδομένα στην αντιμετώπιση της Αναιμίας στη Χρόνια Νεφρική Νόσο», από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, τον καθηγητή Παθολογίας -Νεφρολογίας του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Δημήτρη Γούμενο.

Μεγάλος αριθμός ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια εμφανίζει σοβαρή έλλειψη σιδήρου κι έχει ανάγκη για χορήγηση υψηλών δόσεων σιδήρου. Όμως στην χορήγηση σιδήρου από το στόμα να παρατηρούνται πολύ συχνά μειωμένη απορρόφηση καθώς και ενοχλητικές παρενέργειες από το γαστρεντερικό (πόνος στο στομάχι, δυσκοιλιότητα, ναυτία κ.λπ.) που οδηγούν σε διακοπή της θεραπείας ή σε ανάγκη χορήγησης ενέσιμου σιδήρου.

Ένα νέο από το στόμα χορηγούμενο συμπλήρωμα σιδήρου αξιοποιεί μια καινοτόμα τεχνολογική πλατφόρμα μεταφοράς και απόδοσης του σιδήρου στον οργανισμό που καλύπτεται από διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και βασίζεται στην «προστασία» του σιδήρου μέσα σε ένα σύμπλεγμα μορίων από φυσικά συστατικά (άμυλο, λεκιθίνη, φωσφολιπίδια και εστέρες της σουκρόζης).

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.