Ανησυχία για τη γρίπη: 6 νεκροί σε 5 ημέρες

Ανησυχία για τη γρίπη: 6 νεκροί σε 5 ημέρες

21/1/2015                  8:30

 

Ανησυχία επικρατεί για την πορεία της γρίπης, αφού ο ιός  ευθύνεται ήδη για 11 θανάτους κατά τη φετινή περίοδο. Οι έξι από αυτούς έχουν καταγραφεί σε πέντε μέρες, δηλαδή από την περασμένη Πέμπτη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από τον περασμένο Δεκέμβριο 35 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας με σοβαρή μορφή γρίπης. Από αυτούς, 17 εξακολουθούν να νοσηλεύονται με επιπλοκές οι οποίες απαιτούν στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιϊκών φαρμάκων σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία. Η χορήγησή τους γίνεται, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη και χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση παρουσίας του ιού.

Για το λόγο αυτό, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου απέστειλε εγκύκλιο, με την οποία επισημαίνει ότι υπάρχουν διαθέσιμα τα ειδικά φάρμακα στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Τα εν λόγω σκευάσματα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς, με απλή ιατρική συνταγή.
Πρόσβαση στα κρατικά αποθέματα έχουν τα ιδιωτικά φαρμακεία, νοσοκομεία (και στρατιωτικά), μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και οργανωμένα ιατρεία Καλλικρατικών δήμων.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *