Λέσχη Κινηματογράφου για Ηλικιωμένους

Λέσχη Κινηματογράφου για Ηλικιωμένους

7/1/2016                                                                                                    13.15

 

Ο Οργανισμός Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» ξεκινά το πρόγραμμα «Ασημένιοι Θεατές», που αφορά στη δημιουργία και το συντονισμό λέσχης κινηματογράφου, για ηλικιωμένους καθώς και για ασθενείς με άνοια και νόσο Alzheimer και τους φροντιστές τους. Πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope.

Η έναρξη των προβολών θα πραγματοποιηθεί με την ταινία του Γούντι Άλεν
«Μεσάνυχτα στο Παρίσι», την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, στις 17:00-19:00
στην αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων (2ος όροφος) του Κέντρου Alzheimer του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22 στην Κυψέλη και θα απευθύνεται σε ηλικιωμένους.

 

Προβολές κινηματογραφικών ταινιών θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, για το διάστημα Νοέμβριος 2015- Ιούνιος 2016 και η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι δωρεάν.

Η πρώτη προβολή της εβδομάδας θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα στις 17:00-19:00 και θα απευθύνεται σε ηλικιωμένους. Στόχο θα έχει την προώθηση της ενεργού γήρανσης μέσω της δραστηριοποίησης και της κινητοποίησής τους, καθώς επίσης και την κοινωνική τους δικτύωση, τη διατήρηση και τη βελτίωση της διάθεσης και της γνωστικής τους λειτουργίας.

Η δεύτερη προβολή πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 17:00-19:00 και θα απευθύνεται σε ασθενείς με Alzheimer κι άλλους τύπους άνοιας και τους φροντιστές τους. Οι ασθενείς θα παρακολουθούν την ταινία, ενώ παράλληλα οι φροντιστές τους θα έχουν τη δυνατότητα να συζητούν μεταξύ τους και να μοιράζονται εμπειρίες σχετικά με τη φροντίδα, να κοινωνικοποιούνται, να αποφορτίζονται από το άγχος που προκαλεί η συνεχής φροντίδα. Η δραστηριοποίηση και η συμμετοχή των ασθενών σε ομάδες αναμένεται να έχει θετική επίδραση ως προς τη διατήρηση των γνωστικών τους λειτουργιών αλλά και την άμβλυνση των διαταραχών στη συμπεριφορά.

Η καταπολέμηση του στίγματος της άνοιας είναι ένας ακόμη στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, καθώς οι ασθενείς θα συμμετέχουν σε μια δραστηριότητα που συνήθιζαν και που λόγω της ασθένειας πιθανώς διέκοψαν, προσαρμοσμένη στις δικές τους ανάγκες αλλά και προτιμήσεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα και θα παρακινούνται να προτείνουν ταινίες που θα ήθελαν οι ίδιοι να προβληθούν.

Την προβολή θα ακολουθεί σύντομη συζήτηση, που θα συντονίζεται από ειδικό ψυχολόγο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα πραγματοποιηθεί μελέτη της επίπτωσης του κινηματογράφου στη ψυχολογία των ηλικιωμένων, των ασθενών και των φροντιστών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620. Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα Κοινωφελή Ιδρύματα που συμμετείχαν στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία για την ευγενική υποστήριξη και την ουσιαστική προφορά τους!

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *