Καφές για φροντιστές: Ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα ασθενών με άνοια και Αλτσχάιμερ

Καφές για φροντιστές: Ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα ασθενών με άνοια και Αλτσχάιμερ

10/2/2016                                                                                                  14.15

 

Τί προβλέπει η ισχύουσα Νομοθεσία για τα ασφαλιστικά, φορολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα των ασθενών με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ;

Τι πρέπει να γνωρίζουν γι’ αυτά τα ζητήματα οι φροντιστές τους;

Οι ασθενείς με νόσο Alzheimer είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων;

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω θα δοθούν από την έμπειρη Κοινωνική Λειτουργό, Διονυσία Νατσιοπούλου, στην καθιερωμένη συνάντηση του καινοτόμου προγράμματος «καφές για φροντιστές» που διοργανώνεται με επιτυχία από τον Οργανισμό Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ» και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών.

Η συνάντηση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου από τις 17.30 έως τις 19.30
στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Εκτός από ενημέρωση και απολαυστικό καφέ, οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα υπό τους ήχους της κιθάρας της εργοθεραπεύτριας Καλομοίρας Βαμβακούλα.

Το καινοτόμο Πρόγραμμα, «καφές για φροντιστές», πραγματοποιείται ανά δεκαπενθήμερο, προκειμένου να προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα, μια ανάσα ψυχαγωγίας στους φροντιστές των ασθενών, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη.

Στις συναντήσεις αυτές οι φροντιστές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν, να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών οι οποίοι μπορούν να έρχονται στις συναντήσεις μαζί με τους ασθενείς που φροντίζουν, καθώς εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόλησή τους, σε ξεχωριστό χώρο.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, είναι η καθηγήτρια Νοσηλευτικής και Πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «Ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.