Καφές για φροντιστές: Φιλοτεχνούμε αποκριάτικες μάσκες και μαθαίνουμε για τη φροντίδα των ανοϊκών ασθενών

Καφές για φροντιστές: Φιλοτεχνούμε αποκριάτικες μάσκες και μαθαίνουμε για τη φροντίδα των ανοϊκών ασθενών

23/2/2016                                                                                                                  9.30

 

Οι νοσηλευτικές πράξεις που απαιτούνται για τη σωστή φροντίδα του ανοϊκού ασθενούς είναι το θέμα της επόμενης συνάντησης του «καφέ για φροντιστές», του καινοτόμου προγράμματος, που έχει καταφέρει να γίνει η αγαπημένη συνήθεια των ανθρώπων που φροντίζουν ασθενείς με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ, καθώς συνδυάζει ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου από τις 17.30 έως τις 19.30 στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος της Kλινικής Βραχείας Νοσηλείας, του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων “o Νέστωρ», Γιάννης Ζυγοβιστινός, θα αναφερθεί σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φροντιστές, σχετικά:
• με την υγιεινή των ασθενών,
• τη σίτισή τους,
• τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής ακόμη και σε περιπτώσεις άρνησης,
• τη σημασία της επαρκούς ενυδάτωσης,
• τη διαχείριση της ανησυχίας και της επιθετικότητας
• την πρόληψη των ατυχημάτων
• την ανάπαυσή τους
• την αντιμετώπιση της αϋπνίας
• τη δημιουργική απασχόλησή τους

Στη συνέχεια, ο εργοθεραπευτής Στάθης Μαυρόπουλος, θα δείξει στους φροντιστές πώς να φιλοτεχνήσουν αποκριάτικες μάσκες, μια δραστηριότητα που αναμένεται να τους ψυχαγωγήσει και να τους προσφέρει στιγμές χαλάρωσης που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση των ωφελούμενων φροντιστών.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, είναι η καθηγήτρια Νοσηλευτικής και Πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «Ο Νέστωρ», 210-8235050, 210-8235620. Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.