Άνοια, Αλτσχάιμερ και Κατάθλιψη

Άνοια, Αλτσχάιμερ και Κατάθλιψη

28/1/2016                                                                                                     18.50

 

ΝΕΣΤΩΡ: Μιλάμε για την άνοια, τη νόσο Αλτσχάιμερ και την κατάθλιψη στους ηλικιωμένους του Μοσχάτου και του Ταύρου!

Η άνοια, η νόσος του Alzheimer και η κατάθλιψη χτυπούν όλο και πιο συχνά την πόρτα των ατόμων της Τρίτης ηλικίας, πιάνοντάς τους σε πολλές περιπτώσεις απροετοίμαστους, τόσο τους ίδιους τους ηλικιωμένους όσο και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Τι είναι όμως η άνοια και ποια η διαφορά της από τη νόσο του Alzheimer; Ποιά είναι τα πρώτα σημάδια της άνοιας; Υπάρχει θεραπεία; Η κατάθλιψη στην Τρίτη ηλικία μπορεί να προληφθεί;

Οι ειδικοί επιστήμονες του Οργανισμού φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», θα δώσουν απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω αλλά και σε όλες τις απορίες των ηλικιωμένων του Μοσχάτου και το Ταύρου κατά την ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 10:00 πμ στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και απευθύνεται σε ηλικιωμένους, στους συγγενείς τους αλλά και σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το θέμα.

Ομιλητές θα είναι ο ψυχίατρος και Επιστημονκά Υπέυθυνος Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», Αντώνης Μούγιας, ο οποίος θα ενημερώσει το κοινό για την άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ ενώ η κοινωνική λειτουργός Διονυσία Νατσιοπούλου θα μιλήσει για την κατάθλιψη στην Τρίτη ηλικία και τους τρόπους πρόληψης.

Στόχος των συγκεκριμένων ομιλιών που επαναλαμβάνονται πολύ συχνά από τους ειδικούς του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων « ο Νέστωρ» είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την άνοια, όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας ενδιαφερόμενου κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.