Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από την Ιατρική Σχολή για τους πρόσφυγες

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από την Ιατρική Σχολή για τους πρόσφυγες

10/12/2015                                                                                                               10.15

 

Η τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας που καταφεύγουν στον δρόμο της προσφυγιάς δεν έχει τέλος. Οι ανάγκες δε που υπάρχουν στα σημεία υποδοχής είναι τεράστιες. Τα είδη που χρειάζονται οι πρόσφυγες, καθώς και οι μετανάστες, οι οποίοι φτάνουν σχεδόν καθημερινά και παραμένουν σε πρώτη φάση στα νησιά του Αιγαίου είναι συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα, ενώ οι εθελοντές, οι οργανώσεις και οι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται εκεί έχουν τη θέληση και την εμπειρία να συνεχίσουν το ανθρωπιστικό τους έργο. Αρκεί να φτάνουν στα χέρια τους τα κατάλληλα υλικά που τους είναι απαραίτητα για να περιθάλψουν τους ανθρώπους που φτάνουν στις ελληνικές ακτές των νησιών.

Στηρίζοντας αυτόν τον αγώνα, η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεργάζεται με την κοινωφελή μη κερδοσκοπική οργάνωση «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, για να φτάνουν στα χέρια των εθελοντών τα φαρμακευτικά και άλλα είδη που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες.

Ύστερα από πρόταση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής Υπατίας Δούση-Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι εκπρόσωπος της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Απoστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ», η Ιατρική Σχολή θα συμμετάσχει στη δράση συλλογής προσωπικών ειδών ρουχισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού που θα σταλούν στις δομές υποδοχής προσφύγων στη Χίο.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο αρχείο, τα είδη ρουχισμού που χρειάζονται είναι, κατά κύριο λόγο, μπουφάν και κλειστά παπούτσια ή μποτάκια, υπνόσακοι και σάκοι πλάτης, ενώ μεγάλη ανάγκη υπάρχει για παιδικά φάρμακα και φάρμακα ενηλίκων, καθώς και για υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την κλινική εξέταση, την περιποίηση τραυμάτων και το χειρουργείο.
Το σημείο συγκέντρωσης των ειδών βρίσκεται στο Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας, στον πρώτο όροφο, (κ. Ε. Αγγελοπούλου, 210-7462302), και θα είναι ανοιχτό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, στις 9.00 με 14.00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν και εθελοντική συμμετοχή στην καταγραφή και συσκευασία των ειδών. Κατόπιν η οργάνωση θα τα αποστέλλει στο Δήμο Χίου, ο οποίος σε συνεργασία με το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα τα διανείμει στις ιατρικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *