Κρέας και λίγος καφές, βοηθούν την ανδρική γονιμότητα

Κρέας και λίγος καφές, βοηθούν την ανδρική γονιμότητα

10/11/2014     14:00

Οι άντρες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, καλό είναι να τρώνε κρέας και να φροντίσουν να μην υπερκαταναλώνουν καφέ, σύμφωνα με νέα ευρήματα.

Τα ευρήματα προέρχονται από μελέτες που παρουσιάσθηκαν προσφάτως στο 70ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM) στην Χονολουλού και εξέτασαν τον αντίκτυπο διαφόρων παραγόντων του τρόπου ζωής στην σεξουαλική υγεία των ανδρών και στην ικανότητα απόκτησης παιδιών.

Μία από αυτές διεξήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και έδειξε πως όσοι άντρες έπιναν πάνω από τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά σε σύγκριση με όσους έπιναν το πολύ ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα.

Επιστήμονες, εξάλλου, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι οι χορτοφάγοι άνδρες έχουν σημαντικά χαμηλότερες συγκεντρώσεις και κινητικότητα σπερματοζωαρίων σε σύγκριση με όσους τρώνε κρέας.

Στη μελέτη που συγκρίθηκε η ποιότητα του σπέρματος 31 χορτοφάγων και 443 μη χορτοφάγων εθελοντών, οι οποίοι είχαν φυσιολογική αναπαραγωγική ικανότητα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η μέση συγκέντρωση σπερματοζωαρίων ήταν 51 εκατομμύρια ανά χιλιοστό του λίτρου σπέρματος στους χορτοφάγους έναντι 70 εκατομμυρίων ανά χιλιοστό του λίτρου σπέρματος στους κρεατοφάγους.

Αντίστοιχα, στους χορτοφάγους κινητικό ήταν κατά μέσον όρο το 33% των σπερματοζωαρίων έναντι του 58% των κρεατοφάγων.

Αν και οι μέσες τιμές των χορτοφάγων βρίσκονται εντός των φυσιολογικών ορίων για τη γονιμότητα, αντιστοιχούν στα κατώτερα όριά της, διευκρίνισαν οι ερευνητές. Και πρόσθεσαν πως τα ευρήματά τους δεν σημαίνουν ότι οι άντρες θα πρέπει να υπερκαταναλώνουν κρέας, αλλά απλώς να μην το αποφεύγουν.

Σε μία τρίτη μελέτη, εξάλλου, ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, στη Νέα Υόρκη, ανακάλυψαν ότι μολονότι το πολύ αλκοόλ «σκοτώνει» το σεξ, η πλήρης αποχή από αυτό δεν είναι και ό,τι το καλύτερο.

Όπως έδειξε η ανάλυση στοιχείων από 753 άνδρες μέσης ηλικίας 35 ετών, όσοι κατανάλωναν συστηματικά αλκοόλ (αντιπροσώπευαν το 73% του συνόλου) είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν δυσκολίες στη στύση και αδυναμία ολοκλήρωσης της σεξουαλικής επαφής, σε σύγκριση με όσους απείχαν εντελώς του αλκοόλ.

Τα νέα ευρήματα «παρέχουν νέες πληροφορίες για τις επιδράσεις των συνηθειών του τρόπου ζωής στην υγεία και μπορεί να βοηθήσουν τους άντρες να κάνουν πιο υγιεινές για τον εαυτό, τις συντρόφους και τα μελλοντικά παιδιά τους», σχολίασε η πρόεδρος της ASRM δρ Ρεμπέκα Ζ. Σοκόλ, καθηγήτρια Μαιευτικής & Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή Keck του Πανεπιστημίου της Νοτίου Καλιφόρνιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Τα ΝΕΑ

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *