Ανώδυνη Αυξητική Μαστών

Ανώδυνη Αυξητική Μαστών

23/3/2015                                                              12:23

 

Όλοι πιστεύουν ότι η αυξητική μαστών είναι επώδυνη επέμβαση και αυτό αποτρέπει τις περισσότερες γυναίκες να προβούν σε μια τέτοια αλλαγή στο σώμα τους. Όμως η αυξητική μαστών χωρίς πόνο είναι πλέον πραγματικότητα.

Οι νέες τεχνικές τροοποίησης των ιστών(minimally invasive technique-ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές) επιτρέπουν την ελάχιστη βλάβη, χωρίς να κακοποιούνται οι ιστοί. Με αυτές τις μεθόδους, το σώμα μας αποζημιώνει με απουσία πόνου μετά την επέμβαση αφού δεν νιώθει ότι κάτι αφύσικο έχει συμβεί, και δεν αντιδρά έντονα στις αλλαγές που έχει υποστεί.

Η θήκη κάτω από το μαστό γίνεται με ειδικά μελετημένα εργαλεία. Η υπερεξειδίκευση των εργαλείων βοηθά στην εκτέλεση κινήσεων με συγκεκριμένο τρόπο. Κόβουμε μόνο όπου χρειάζεται χωρίς καθόλου αιμορραγία και χωρίς να κακοποιούνται οι ιστοί.

Τα παραπάνω επιφέρουν τη δυνατότητα να μην χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις (σωληνάκια που βγαίνουν από τα χειρουργημένα σημεία και βγάζουν τα υγρά που μαζεύονται στο τραύμα). Οι παροχετεύσεις που βγαίνουν από το μαστό είναι πηγή δυσφορίας για τους ασθενείς και με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, αυτά τα σωληνάκια αποτελούν πλέον παρελθόν.

Τα νέα αναλγητικά φάρμακα μακράς δράσης παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Χρησιμοποιούνται είτε τοπικά (στους μαστούς) είτε περιοχικά (στην ευρύτερη περιοχή του θώρακα) και δρουν και την επόμενη ημέρα. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται η απουσία πόνου τα πρώτα δύο 24ωρα και να απαλλάσσονται οι ασθενείς από μια μεγάλη πηγή άγχους.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης τελευταίας γενιάς με εγγύηση εφ’όρου ζωής. Αυτά είναι αρκετά σκληρά για να διατηρούν το σχήμα τους αλλά και αρκετά μαλακά για να μην ερεθίζουν τους ιστούς. Είτε ανατομικά (σχήμα σαν δάκρυ) είτε στρογγυλά, θα τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν ακριβώς στο σωματότυπό σας αλλά και να ικανοποιούν τις επιθυμίες σας.

Έτσι λοιπόν μπορούμε τώρα να προσφέρουμε μια μέθοδο που η μετεγχειρητική αποθεραπεία δεν ταλαιπωρεί και δεν αποτρέπει τις γυναίκες από το να έχουν ένα φυσικό αποτέλεσμα με γρήγορη και ασφαλή επάνοδο στην καθημερινοτητα.

 

Δημήτριος Λαουλάκος, πλαστικός χειρουργός και διευθυντής της κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών από το 2008.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *