“Απίστευτη” η εξάπλωση λοιμώσεων στους εργασιακούς χώρους

“Απίστευτη” η εξάπλωση λοιμώσεων στους εργασιακούς χώρους

7/1/2015         11:15

 

Για πολλούς εραζόμενους σήμερα είναι η πρώτη ημέρα εργασίας για το νέο έτος, μετά από τις εορταστικές άδειες. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας, ειδικά αφού χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα ή εάν πάσχουμε απο κάποια ίωση.

Πόσο σίγουροι είμαστε όμως ότι το ίδιο κάνουν, για παράδειγμα, οι… συνάδελφοί μας στο χώρο εργασίας μας;

Σύμφωνα με μια έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Μικροβιολογίας, οι λοιμώξεις από το ένα γραφείο μπορούν να εξαπλωθούν σε όλους τους χώρους μέσα σε μόλις δύο ώρες!

Χρησιμοποιώντας ανιχνευτών ιών, οι ερευνητές κατάφεραν να βρουν ότι περίπου το 60% των εργαζομένων σε ένα κτίριο έφερε το μικρόβιο μετά από 120 λεπτά της ώρας.

Όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο της Ένωσης Μικροβιολόγων, οι ερευνητές «τοποθέτησαν» ένα μη βλαβερό μικρόβιο και παρόμοιες ιδιότητες με το νοροϊό (Norovirus) στο χερούλι μας πόρτας κατά το ξεκίνημα μιας εργασιακής ημέρας.

Κάθε δύο ώρες, εξέταζαν 60 έως 100 επιφάνειες που μπορούν να μεταφέρουν μολυσματικούς οργανισμούς, όπως διακόπτες, κουμπιά, γλάστρες, καφετέριες, βρύσες, νεροχύτες και υπολογιστές. Διαπίστωσαν ότι μέσα σε 2-4 ώρες το 40-60% αυτών των επιφανειών είχε μολυνθεί από τον ιό.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μικρόβια μεταδίδονται με το βήχα και το φτέρνισμα, όμως ο αριθμός των αντικειμένων που ακουμπά κανείς σε ένα εργασιακό χώρο είναι πολύ μεγάλος και ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η εξάπλωση των μικροβίων είναι η τακτική χρήση απολυμαντικών και αντιβακτηριακών μαντηλιών» είπε ο Dr Charles Gerba και κατέληξε: «Όταν κανείς είναι άρρωστος πρέπει να μένει σπίτι του».

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *