Από επιδημία μηνιγγίτιδας πλήττεται ο Νίγηρας

Από επιδημία μηνιγγίτιδας πλήττεται ο Νίγηρας

5/6/2015                                                        09:00

Ο Νίγηρας πλήττεται από επιδημία μηνιγγίτιδας, που έχει προσβάλλει 8.234 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 545 είναι νεκροί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι η εξέλιξη της επιδημίας είναι ανησυχητική και χωρίς προηγούμενο γιατί πρόκειται για ένα στέλεχος του ιού της μηνιγγίτιδας που δεν συναντάται συχνά στην Αφρική και ότι το κατάλληλο εμβόλιο έχει σχετική έλλειψη.

Στις αρχές Μαΐου κάθε δύο εβδομάδες τριπλασιάζονταν τα κρούσματα, αλλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων περιορίστηκε μετά τα μέσα Μαΐου, εν μέσω της εκστρατείας εμβολιασμού στις πληγείσες περιοχές. Η εξάπλωση της νόσου κορυφώθηκε την εβδομάδα μέχρι τις 10 Μαΐου, όταν υπήρχαν 2.189 κρούσματα και 132 θάνατοι. Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου υπήρχαν 264 κρούσματα και οκτώ θάνατοι, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κόρι Κουιγιάρ σε απάντησή του με email στο Ρόιτερς.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου φέτος, 17 χώρες ανέφεραν συνολικά 11.838 κρούσματα και 910 θανάτους, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή. Στον Νίγηρα, την Γκάνα και την Νιγηρία σημειώθηκε “επιδημία” της νόσου, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: Newsbeast.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *