Αποφύγετε να πατάτε το snooze

Αποφύγετε να πατάτε το snooze

23/5/2015                                                                            10:00

 

Το να πατάμε το snooze μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι μπορεί να δίνει μία προσωρινή αίσθηση ανακούφισης, όμως αυξάνονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι τελικά το snooze, μάς εμποδίζει από το να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μία αίσθηση σκοπού. Σε βιβλίο του ο ψυχολόγος, Χαλ Έλροντ, σημειώνει ότι κάθε φορά που πατάτε το snooze στην πραγματικότητα λέτε στον εαυτό σας ότι δε θέλετε να σηκωθείτε το πρωί και να ζήσετε τη ζωή σας.
Μπορεί να φαίνεται υπερβολή, όμως στην πραγματικότητα, η υπερβολική χρήση του snooze μπορεί να είναι σημάδι κατάθλιψης. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτά που λέτε στον εαυτό σας για τον ύπνο είναι πιο ισχυρά από τον πραγματικό ύπνο. Ένα πείραμα που έκανε ο Χαλ Έλροντ είναι το εξής: Κάθε βράδυ έλεγε στον εαυτό του ότι ο ύπνος δεν είναι αρκετός και ότι την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει εξαντλημένος. Ανεξάρτητα, λοιπόν, αν είχε κοιμηθεί 5 ή 7 ή 9 ώρες, την επόμενη ημέρα ξυπνούσε εξαντλημένος.Το ίδιο ίσχυε και στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή όταν έλεγε στον εαυτό του ότι ο ύπνος αρκεί και ότι την επόμενη μέρα θα ξυπνήσει ξεκούραστος.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ξανασκεφτείτε τα πρωινά σας ώστε να νοιώθετε πιο χαρούμενοι, παραγωγικοί και ευχαριστημένοι με τη ζωή σας.
Πηγή: Newsbeast.gr

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *