Εκπαιδευτικό σεμινάριο για Ασφαλές Διαδίκτυο

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για Ασφαλές Διαδίκτυο

31/3/2016                                                                                                    9.30

Η SafeLine, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργάνωσε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στις 17 και 18 Μαρτίου. Κύριοι ομιλητές του σεμιναρίου ήταν οι κ. Απόστολος Δελτσίδης και Αλέξανδρος Βασιλαράς, εξεταστές ψηφιακών πειστηρίων από το 7ο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηριών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι πραγματοποίησαν εκτενείς παρουσιάσεις στο προσωπικό της SafeLine αναφορικά με την προσπάθεια που κάνουν ως προς την πάταξη και εξιχνίαση των διαδικτυακών εγκλημάτων και κυρίως της παιδικής πορνογραφίας.

Επικεντρώθηκαν κυρίως σε θέματα που αφορούν τη συλλογή των πειστηρίων αλλά και στα εργαλεία και τις μεθόδους που εφαρμόζουν κατά την ανάλυση και εγκληματολογική εξέταση των υποθέσεων, μέχρι την υποβολή της Έκθεσης Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης στις Δικαστικές Αρχές.

Επιπρόσθετα, επεξηγήθηκαν τρόποι με τους οποίους είναι εφικτή η εκμετάλλευση όσο το δυνατόν περισσότερων αποδεικτικών στοιχείων/ηλεκτρονικών ιχνών για την εκάστοτε υπόθεση.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν ζητήματα σχετικά με την κρυπρογράφηση, τη στεγανογραφία και την άρση απορρήτου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε νομοθετικό και τεχνικό επίπεδο η ψηφιακή εγκληματολογία και ειδικότερα η εξέταση υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, ήταν πολύ ενδιαφέρουσες οι παρουσιάσεις όπου με πραγματικά παραδείγματα έγινε ενημέρωση για τον τρόπο διερεύνησης υποθέσεων διαδικτυακών εγκλημάτων. Τέλος, συζητήθηκαν πιθανοί τρόποι εξέλιξης της μεταξύ μας συνεργασίας προκειμένου να ενισχυθεί η καταπολέμηση των παραβατικών υποθέσεων στο διαδίκτυο και κυρίως αυτών της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και της διακίνησης της παιδικής πορνογραφίας.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγο κ. Μηνιάτη Πηνελόπη, που καλωσόρισε την συνεργασία και προσδοκούμε και σε μελλοντικές συνεργασίες, προκειμένου όλοι από κοινού να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση των Διαδικτυακών Εγκλημάτων και κυρίως της παιδικής πορνογραφίας.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *