Στους 25 οι νεκροί από την εποχική γρίπη

Στους 25 οι νεκροί από την εποχική γρίπη

30/1/2015                       12:15

 

Στους 25 έφτασαν οι νεκροί της γρίπης, ενώ 37 άνθρωποι νοσηλεύονται με σοβαρές επιπλοκές σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή της περιόδου 78 άνθρωποι με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη έχουν νοσηλευτεί στην εντατική.

Οι λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δίνουν έμφαση στην έγκαιρη χορήγηση αντι – ιϊκών φαρμάκων, τα οποία δίνονται με απλή ιατρική συνταγή. Η θεραπεία – σημειώνουν – έχει το μέγιστο όφελος όταν χορηγείται έγκαιρα, δηλαδή τις πρώτες 48 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Εξακολουθεί, ωστόσο, να είναι χρήσιμη ακόμη και μετά το διάστημα αυτό, ιδιαίτερα σε σοβαρά περιστατικά.

Οι ασθενείς αυξημένου κινδύνου χρήζουν άμεσης ιατρικής εκτίμησης και φροντίδας και ενδέχεται να χρειαστούν και αγωγή με άλλα φάρμακα ή υποστήριξη της αναπνευστικής τους λειτουργίας.

Οι ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρή ή επιδεινούμενη κλινική εικόνα, πρέπει να τίθενται υπό αγωγή με αντι – ιϊκό το ταχύτερο δυνατό.

Η σύσταση αυτή αφορά και τις έγκυες, τα παιδιά κάτω των 2 ετών και τα νεογνά.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *