Ο καλός ύπνος είναι ένα εφικτό όνειρο

Ο καλός ύπνος είναι ένα εφικτό όνειρο

18/3/2016                                                                                                                       16.50

 

Με την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου στις 18 Μαρτίου (η Παρασκευή πριν την Εαρινή Ισημερία, όπως έχει ορίσει o Παγκόσμιος Σύλλογος Ύπνου (World Association of Sleep Medicine – WASM), η WinMedica η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική φαρμακευτική εταιρία, ανακοινώνει την κυκλοφορία της Βαλετονίνα (Valetonina) τον Απρίλιο και στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής με τον πρωτοποριακό συνδυασμό Βαλεριάνας και Μελατονίνης, ουσίες οι οποίες είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι συμβάλλουν στον καλό ύπνο. Η κυκλοφορία της Βαλετονίνας τον Απρίλιο, επιβεβαιώνει απόλυτα το πνεύμα που κομίζει το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Συλλόγου Ύπνου: «Ο καλός ύπνος είναι ένα εφικτό όνειρο»! («Good Sleep is a Reachable Dream»!)

Η Βαλετονίνα σχεδιάστηκε με μια καινοτόμο προσέγγιση, η οποία επιτρέπει την απελευθέρωση των δύο συστατικών της σε διαφορετικούς χρόνους, εξασφαλίζοντας έτσι διπλή και παρατεταμένη δράση. Αφενός η επικάλυψη των δισκίων Βαλετονίνας, η οποία περιέχει τη Μελατονίνη διαλύεται γρήγορα, συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου που έρχεται ο ύπνος και αφετέρου ο πυρήνας του δισκίου περιέχει Βαλεριάνα (εκχύλισμα ρίζας), η απελευθέρωση της οποίας γίνεται σε δεύτερο χρόνο, ευνοώντας τη χαλάρωση. Το αποτέλεσμα είναι ένας παρατεταμένος και ήρεμος ύπνος σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ο οποίος δεν πρέπει να αποτελεί πολυτέλεια για τον σύγχρονο άνθρωπο που ταλαιπωρείται από αϋπνίες, λόγω της μείωσης της ενδογενούς παραγωγής μελατονίνης ή λόγω στρες.

Η Βαλετονίνα είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με τεκμηριωμένη δράση στην προαγωγή του ύπνου, με φυσικό τρόπο και αποδεδειγμένα ένας πολύτιμος σύμμαχος για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του τζετ λάγκ (jet-lag ή συνδρόμου ζώνης ώρας), ανακουφίζοντας σημαντικά από τα τυπικά συμπτώματα αυτής της διαταραχής του βιορυθμού, όπως την απώλεια της πνευματικής εγρήγορσης ή την αίσθηση κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λίγα λόγια για τη Μελατονίνη:
Η Μελατονίνη είναι μια ορμόνη που υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας και εκκρίνεται κυρίως από την επίφυση, έναν αδένα στη βάση του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η κύρια λειτουργία της μελατονίνης αφορά την παροχή της πληροφορίας στον οργανισμό σχετικά με τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, δηλαδή ένα είδος βιολογικού ρολογιού, μέσω του οποίου ο οργανισμός μας προσαρμόζεται στο περιβάλλον του. Δυστυχώς, με την πάροδο των ετών, μειώνεται σημαντικά η ενδογενής παραγωγή μελατονίνης και αυτό το φαινόμενο θεωρείται ότι είναι ο λόγος της αυξημένης συχνότητας διαταραχών του ύπνου, η οποία παρατηρείται από τη μέση ηλικία και επιδεινώνεται με την αύξηση της ηλικίας. Στα άτομα που πάσχουν από αϋπνίες έχει αποδειχθεί ότι, μετά από λήψη μελατονίνης επί τρεις εβδομάδες, η ποιότητα του ύπνου βελτιώνεται, καθώς μειώνονται ή/και γίνονται πιο σύντομες οι νυχτερινές αφυπνίσεις και μειώνεται ο χρόνος ως την επίτευξη ύπνου.

Λίγα λόγια για τη Βαλεριάνα:
Η Βαλεριάνα είναι φυτό με καθολικά αναγνωρισμένες χαλαρωτικές ιδιότητες, οι οποίες αποδίδονται κυρίως στην ύπαρξη ουσιών, όπως το βαλερενικό οξύ. Η Βαλεριάνα συμβάλλει στη μείωση των καταστάσεων έντασης και ταραχής και φυσικά ευνοεί και τον γαλήνιο ύπνο.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *