Διάκριση του Ευρωπαίου Πολίτη για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Διάκριση του Ευρωπαίου Πολίτη για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

1/7/2015                                                          09:30

 

Μεταξύ των 47 οργανώσεων σε όλη την Ευρώπη που θα βραβευθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη διάκριση του Ευρωπαίου Πολίτη είναι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, σε μια ένδειξη αναγνώρισης της ανυπολόγιστης προσφοράς του στους πολίτες μιας κοινωνίας όπου η πρόσβαση στην υγεία έχει πάψει να θεωρείται αυτονόητη.

Αυτό όμως που ζητούν τα μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου – και χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη βράβευση- είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πιέσει την Ε.Ε., ΕΚΤ και το ΔΝΤ ώστε να αποκλειστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και παράλληλα να χρηματοδοτηθεί με επιπλέον χρήματα, ώστε να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες λόγω της παρατεταμένης ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας.

Τονίζουν μάλιστα πως η μεγάλη επιβράβευση είναι πως κατάφεραν να αποδείξουν, με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτουν, ότι όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα όχι μόνο δε βγάζουν ανθρωπιστικά νόημα, αλλά δεν βγάζουν νόημα ούτε καν με καθαρά οικονομικά κριτήρια.

Οι ανασφάλιστοι πολίτες που πάσχουν από χρόνιες / σοβαρές παθήσεις αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της θεραπείας τους, με αποτέλεσμα οι σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να πάθουν στο κοντινό μέλλον, να κοστίσουν πολλαπλάσια επιπλέον από ότι εάν τους είχε δοθεί δωρεάν η θεραπεία εξ αρχής. «Με λίγα λόγια, συμφέρει οικονομικά το κράτος να βοηθήσει τους ανασφάλιστους γιατί θα γλιτώσει χρήματα! Αυτά όμως τα αυτονόητα δεν έγιναν εδώ και 5 χρόνια».

 

Πηγή: The Huffington Post Greece

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.