Αυξάνεται ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών

Αυξάνεται ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών

26/06/2015                                                                 09:00

 

O Λάμπρος Συντώσης, καθηγητής Διατροφής και Διαιτολογίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «Παρατηρείται σημαντική μείωση της φυσικής δραστηριότητας στα παιδιά, πολλά από τα οποία όχι μόνο δεν αθλούνται αλλά δεν κάνουν καμία φυσική δραστηριότητα, περνούν πολλές ώρες μέσα στα σπίτια, για παράδειγμα μπροστά σε μία οθόνη» και συμπληρώνει «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στην παχυσαρκία και στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο άγχος της περιόδου και της οικονομικής κρίσης».

Το πρόγραμμα του Χαροκόπειου που υλοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων καταγράφει και αξιολογεί διαχρονικά διάφορες παραμέτρους της υγείας των μαθητών. Μέσα από την υιοθέτηση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και σωματικής δραστηριότητας καθώς και με διάφορες δράσεις, παρεμβαίνει στην καθημερινότητα της οικογένειας, του σχολείου και της κοινωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η υγιής ανάπτυξη των παιδιών αλλά και των εφήβων.

Στις αρχές Ιουνίου, ξεκινά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης (e-learning) του ΕΥΖΗΝ. Περιλαμβάνει μια σειρά διαλέξεων στα γνωστικά αντικείμενα της διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων, αλλά και σε ευρύτερα θέματα που αφορούν τη διατροφή του ανθρώπου. Στόχο έχει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε, μέσω δράσεων αγωγής υγείας στο χώρο του σχολείου, να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνηθειών τρόπου ζωής των μαθητών τους, να προωθήσουν την υγιή σωματική τους ανάπτυξη και την πνευματική τους απόδοση και τελικά να προάγουν την υγεία τους.

O 2ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου και απευθύνεται σε διορισμένους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν εξαψήφιο Αριθμό Μητρώου, καθώς και σε αναπληρωτές, ωρομίσθιους και εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων. Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: Newsbeast.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *