1500 επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις πρόσθιας Αυχενικής Μικροδισκεκτομής

1500 επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις πρόσθιας Αυχενικής Μικροδισκεκτομής

11/2/2016                                                                                                             16.00

 

Τον αριθμό-ορόσημο των 1500 επεμβάσεων πρόσθιας αυχενικής μκροδισκεκτομής ξεπέρασε ο Καθηγητής Ιωάννης Βασιλούδης με την ομάδα του, η οποία μετρά 35 χρόνια εμπειρίας, στη Νευροχειρουργική Κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με εξαιρετικά μετεγχειρητικά αποτελέσματα και μηδενικές υποτροπές.

Η αυχενική μικροδισκεκτομή αποτελεί χειρουργική παρέμβαση για την αφαίρεση δισκοκήλης μέσω της πρόσθιας επιφάνειας του αυχένα, ώστε να αποσυμπιεστεί ο νωτιαίος μυελός ή οι νευρικές ρίζες. Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί την ιδανική λύση σε ασθενείς που πάσχουν από κήλη αυχενικού μεσοσπονδυλίου δίσκου και εμφανίζουν συμπτώματα έντονου πόνου στον αυχένα και στο άνω άκρο ή μούδιασμα στα πάνω και κάτω άκρα, σε συνδυασμό με αδυναμία των άκρων (αυχενική μυελοπάθεια).

Στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση, εφαρμόζονται τεχνικές μικροχειρουργικής, ενώ, κατά κανόνα, συμπληρώνεται με τοποθέτηση μοσχεύματος ή τεχνητού δίσκου ανάλογα με τις κλινικές ενδείξεις.

Ο Καθηγητής Ιωάννης Βασιλούδης, Διευθυντής Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δήλωσε: «Η ομάδα μας, του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, με την τεχνική της πρόσθιας αυχενικής μικροδισκεκτομής, προσφέρει εξαιρετικά μετεγχειρητικά αποτελέσματα και μηδενικές υποτροπές στους ασθενείς που πάσχουν από κήλη αυχενικού μεσοσπονδυλίου δίσκου. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι ορατά αμέσως μετά την εγχείρηση, ενώ ο ασθενής είναι σε θέση να κινητοποιηθεί μετά από μερικές ώρες. Τη δεύτερη ημέρα, είναι σε θέση να βγει από το νοσοκομείο και σε 2-4 εβδομάδες, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να επανέλθει πλήρως στις δραστηριότητες του».

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *