Πως να εξάγεται DNA από οτιδήποτε ζωντανό

Πως να εξάγεται DNA από οτιδήποτε ζωντανό

12/4/2016                                                                                     10.30

Μπορεί η Τέχνη να συναντήσει την Επιστήμη;

Φαίνεται πως μπορεί και αυτό φιλοδοξεί να αποδείξει το εργαστήριο (workshop) με θέμα την Bio Art που θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα,στο πλαίσιο του ερευνητικού και εκπαιδευτικού σκέλους του προγράμματος του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, που πραγματοποιείται στις 18-22 Μαΐου από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το workshop που έχει τίτλο «DIY Υβριδική Απομόνωση DNA: Πώς να εξάγετε DNAαπό οτιδήποτε ζωντανό», διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Φυσιολογίας (Bioinformatics & HumanElectrophysiology Lab, BiHeLab) του Τμήματος Πληροφορικής.

Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου είναι ο Δρ. Adam Zaretsky, που είναι κορυφαίος στο χώρο της Bio Art και του κινήματος DIY bio (biohacking) και καθηγητής στο Marist College της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ. Ο ίδιος είναι διευθυντής σε εργαστήρια όπου συνδυάζονται πεδία όπως η Οικολογία, η Βιοτεχνολογία, η Performance και η Γαστρονομία. Έχει διδάξει πειραματική bioart σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ολλανδίας και έχειδημιουργήσει ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα γνωστό ως VASTAL (The Vivoarts School for Transgenic Aesthetics Ltd).

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.