Λευκά δόντια: Με ποιους τρόπους τα αποκτάτε

Λευκά δόντια: Με ποιους τρόπους τα αποκτάτε

27/4/2016                                                                                                     15.45

Το πρόσωπο χαρακτηρίζεται κυρίως από τα μάτια και το στόμα. Τα λευκά δόντια μας δείχνουν νεότερους.

Εάν είστε από τους τυχερούς που  κληρονόμησαν τα λευκά δόντια, το μόνο που έχετε να ανησυχείτε ,είναι πως θα διατηρήσετε το χρώμα τους. Οι διατροφικές συνήθειες όπως  κάπνισμα, καφές, κόκκινο κρασί, τσάι, χρήση ορισμένων φαρμάκων ή βιταμινών, τροφές με έντονο χρώμα όπως παντζάρια κλπ επιδρούν στο χρώμα των δοντιών και σταδιακά το αλλάζουν, μας επισημαίνει η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη, ειδικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική.

Για να διατηρήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λευκά δόντια μας απαιτείται:

•           Καθημερινό βούρτσισμα –νήμα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

•           Ιδιαίτερα  ο καφές  το τσάι και το κάπνισμα απαιτούν επιμελή στοματική υγιεινή διότι γίνεται συσσώρευση των χρωστικών.  Ο espresso  έχει την τάση να κάνει μια λεπτή μεμβράνη στα δόντια.

•           Κάθε 6 μήνες καθαρισμό, με αφαίρεση χρωστικών και γυάλισμα

•           Χρήση σωστής  οδοντόπαστας  – οδοντόβουρτσας . Είναι σημαντικό η οδοντόβουρτσα να αλλάζεται  στα πρώτα σημάδια φθοράς των τριχών της , περίπου κάθε 1 – 2 μήνες.

•           Είναι λάθος και καταστρέφει τα δόντια η χρήση σόδας ή αλατιού κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος.

•           Πρέπει να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας ποια στοματικά διαλύματα δεν κάνουν χρώση.

Εάν είστε από τους ανθρώπους  που σας ικανοποιεί το σχήμα και η διάταξη των δοντιών σας και σας απασχολεί μόνο το χρώμα μπορείτε  να  κάνετε λευκάνσεις Συνήθως είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα των δοντιών αρκετούς τόνους, τονίζει η κ. Κωστομοίρη.  Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο .Εξαρτάται από τις διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου, (τσάι, κόκκινο κρασί, καφέ, συνεχής λήψη σιδήρου, κάπνισμα, κόκα κόλα, κα.). Η οποιαδήποτε αλλαγή αφορά μόνο το χρώμα και όχι το σχήμα. Δεν προτείνεται σε ανθρώπους που έχουν στα πρόσθια δόντια σφραγίσματα ή προσθετικές αποκαταστάσεις. Οι μέθοδοι λεύκανσης είναι:

•           Η λεύκανση στον οδοντίατρο που γίνεται σε 1 ραντεβού περίπου 1 ώρας  συνήθως με laser.

•           Η λεύκανση με μασελάκια .

•           Συνδυασμός των δύο ανωτέρων ( που  έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα)

 Αν σας απασχολεί όχι μόνο το χρώμα αλλά και το σχήμα και η διάταξη των δοντιών σας  και θέλετε ένα μόνιμο αποτέλεσμα, συνιστώνται όψεις ρητίνης, όψεις πορσελάνης και ολοκεραμικές στεφάνες :

•           Όψεις ρητίνης για άριστό αισθητικό αποτέλεσμα σε 1 ραντεβού για 8-10 δόντια. Το αισθητικό αποτέλεσμα με όψεις ρητίνης είναι το ίδιο με τις όψεις πορσελάνης ( εφόσον ο οδοντίατρος είναι εξειδικευμένος στις όψεις ρητίνης) και πλεονεκτούν έναντι των όψεων πορσελάνης στον χρόνο ,στο κόστος και στο ότι συνήθως απαιτούν ελάχιστο έως καθόλου τρόχισμα.

•           Οι ολοκεραμικές στεφάνες συνιστώνται μόνο όταν υπάρχει μεγάλη απώλεια οδοντικής ουσίας και θεραπευτικά προβλήματα που απαιτούν συνολική ανασύσταση του δοντιού.

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *