15η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

15η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

15/3/2016                                                                                                                      10.30

 

Ο ΕΦΕΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή, ως επίσημη αρχή για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων καθώς και της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών, χαιρετίζει όλους όσοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού και σύγχρονου συστήματος ασφάλειας για τα τρόφιμα.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία στην χώρα μας, είναι μια ευκαιρία αφύπνισης για να ενταθεί ο αγώνας, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας όσο και των καταναλωτικών οργανώσεων για την ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών, οι οποίοι, εξοπλισμένοι με κατάλληλη ενημέρωση, μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, μέσα από την έκφραση της βούλησής τους, σε ότι αφορά τις αγοραστικές τους επιλογές.

Σταθερά δίπλα στον καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ παρέχει συστηματική πληροφόρηση, τόσο για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στον τομέα της διατροφής όσο και για τις εθνικές δράσεις, όπως αυτές της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για τη μείωση της πρόσληψης αλατιού, των trans λιπαρών κλπ.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΕΦΕΤ, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη γαστρονομική παράδοση της χώρας μας και τη συνεισφορά της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής στην υγεία των καταναλωτών, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις διατροφικών ερευνών και ενημέρωσης των καταναλωτών.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της ημέρας του καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ καλεί όλους τους καταναλωτές να αναπτύξουν συνειδητή συμπεριφορά στη διαμόρφωση διατροφικών επιλογών, βασισμένων σε ορθή ενημέρωση για την ασφάλεια και τη διατροφική αξία των τροφίμων.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *