Ο ΕΦΕΤ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης

Ο ΕΦΕΤ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης

11/3 2016                                                                                                     22.00

 

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης, έχει αναπτύξει προγράμματα κατάρτισης εθελοντών χειριστών τροφίμων σε συσσίτια σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων. Μέσω αυτών των προγραμμάτων, ο ΕΦΕΤ παρέχει δωρεάν κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες σε εθελοντές έτσι ώστε, μέσω της τήρησης ορθών πρακτικών υγιεινής στον χειρισμό των τροφίμων από τους εθελοντές, να προστατεύεται η υγεία των σιτιζόμενων εμπεριστάτων πολιτών και προσφύγων.
Τα προγράμματα αφορούν εκπαίδευση και κατάρτιση σε εθελοντικό προσωπικό – χειριστές τροφίμων που εμπλέκεται σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε συσσίτια ή/και κοινωνικά παντοπωλεία ή/και φιλανθρωπικά ιδρύματα ή/και σε δράσεις που σχετίζονται με την αποθήκευση ή/και διανομή τροφίμων σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα αυτά εγκρίνονται και εποπτεύονται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.), ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι συμμετέχοντες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Τα προγράμματα αυτά διοργανώνονται πάντοτε σε συνεργασία με Φορείς και Δομές που παρέχουν δωρεάν σίτιση σε εμπερίστατους πολίτες και πρόσφυγες.

Αυτή την περίοδο, στο πεδίο αυτό, έχει αναπτυχθεί δράση από τις κάτωθι Δομές / Φορείς :

1) Στην Περιφέρεια Κρήτης, το «Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρειας Κρήτης» έχει αναπτύξει εθελοντικές δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης με κοινωνικούς φορείς πάνω στον τομέα της ασφαλούς διαχείρισης των τροφίμων από εθελοντές χειριστές τροφίμων σε συσσίτια. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δράσεις ενημέρωσης για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης προκειμένου να υλοποιηθούν από κοινού προγράμματα κατάρτισης σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Κρήτης και στους φορείς που εποπτεύονται από αυτές. Μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί τρία σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης (Ρέθυμνο, Ανώγεια, Ζωνιανά), ενώ έχει ήδη εγκριθεί ένα ακόμα πρόγραμμα εντός του Μαρτίου.

2) Στις 04/03/2016 το Χαμόγελο του Παιδιού σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ διοργάνωσε για πρώτη φορά πρόγραμμα κατάρτισης σε θέματα βασικών αρχών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, στο οποίο συμμετείχαν κοινωνικοί λειτουργοί, οδηγοί κι αποθηκάριοι από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, καθώς και οι μαγείρισσες που καθημερινά φροντίζουν τα γεύματα των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι και αυτό το πρόγραμμα έγινε δωρεάν με τη συνδρομή του ΕΦΕΤ.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες :
http://www.kekaper.gr
και
http://www.hamogelo.gr/4-1/2927/O-EFET-dipla-ston-organismo-To-Xamogelo-toy-Poidioy

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *