Ελλάδα και αναπαραγωγικός τουρισμός

Ελλάδα και αναπαραγωγικός τουρισμός

23/6/2015                                                                                 10:30

 

H υπογονιμότητα αποτελεί για τα περισσότερα ζευγάρια ένα απρόσμενο και δραματικό γεγονός. Πάνω από 80 εκατ. ζευγάρια ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύλληψης και αναζητούν λύσεις γι’ αυτό. Η διασυνοριακή μετακίνηση ζευγαριών είναι μια πραγματικότητα. Το σύγχρονο ζευγάρι ενημερώνεται, επιλέγει και αποφασίζει τελικά να καταφύγει στις χώρες και στα κέντρα εκείνα που του δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Τα τελευταία χρόνια, μία από αυτές τις χώρες είναι η Ελλάδα. Στη χώρα μας πραγματοποιούνται ετησίως περίπου 14.000 κύκλοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πολλοί εκ των οποίων αφορούν ζευγάρια που διαμένουν στο εξωτερικό.Ο αναπαραγωγικός τουρισμός αποτελεί βασικό πυρήνα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας σε αυτόν τον τομέα συμπεριλαμβάνουν τα υψηλά ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης και το ευέλικτο και προοδευτικό νομοθετικό πλαίσιο της εξωσωματικής γονιμοποίησης που δεν φέρει τους περιορισμούς άλλων κρατών (στη χώρα μας λ.χ. επιτρέπονται η κατάψυξη ωαρίων και ωοθηκικού ιστού, η παρένθετη μητρότητα κ.λπ.). Άλλα πλεονεκτήματα είναι το χαμηλό κόστος της θεραπείας (μια εξωσωματική στην Ελλάδα κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα απ’ ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το ένα τέταρτο απ’ ό,τι στις ΗΠΑ) και η δυνατότητα για τα ζευγάρια να συνδυάσουν την υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα με την αναψυχή.

Απ’ όλους τους λόγους, ο βασικότερος για τη διασυνοριακή μετακίνηση των υπογόνιμων ζευγαριών είναι τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Σημαντικό ρόλο παίζει και η πρόοδος που έχει συντελεσθεί στην προεμφυτευτική γενετική διάγνωση, η οποία εξασφαλίζει ότι το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι υγιές και απαλλαγμένο από γενετικά νοσήματα, τα οποία φέρουν γενιές ολόκληρες των προγόνων του. Αλλωστε η εξωσωματική πλέον είναι πιο εύκολη και πιο προσιτή και μπορεί να γίνει με λιγότερα φάρμακα, ακόμα και με μία μεμονωμένη ένεση.

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑonline

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.