ΠΦΣ: Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων

ΠΦΣ: Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων

22/3/2016                                                                                                            18.20

 
Άλυτο παραμένει το πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων λόγω της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθείται στον τομέα των φαρμάκων αλλά και των ανεξέλεγκτων παράλληλων εξαγωγών.

Χαρακτηρισμό είναι ότι , σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποθέματα του ΙΦΕΤ που έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε φάρμακα που λείπουν από την αγορά και είναι απαραίτητα για την Δημόσια Υγεία, να έχουν πέσει κάτω από το ποσοστό ασφαλείας.

Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί οι ελλείψεις αφορούν σε τρείς άξονες.
Πιο συγκεκριμένα:
Παγιωμένο είναι το πρόβλημα ελλείψεων σε παιδιατρικά εμβόλια λόγω νέου τρόπου παραγωγής που έχει σαν αποτέλεσμα μειωμένες ποσότητες παραγομένων εμβολίων τα οποία οι εταιρείες τα πωλούν σε χώρες με υψηλότερες τιμές .

Παράλληλα οι εταιρείες προμηθεύουν τις φαρμακαποθήκες σε μικρότερες ποσότητες από τις αναγκαίες και οι τελευταίες με την σειρά τους προμηθεύουν τα φαρμακεία σε ακόμη μικρότερες ποσότητες λόγω των παράλληλων εξαγωγών.

Τέλος υπάρχει η κατηγορία των φαρμάκων κάτω των 5 ευρώ τα οποία ενόψει της τιμολογιακής πολιτικής είτε δεν υπάρχουν στην αγορά είτε αντικαθίστανται από άλλα ακριβότερα. Το αποτέλεσμα είναι ελλείψεις παντού.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει επανειλημμένα τονίσει το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί κάποια λύση. Το αποτέλεσμα είναι φαρμακοποιοί και ασθενείς να επιδίδονται σε ένα καθημερινό κυνηγητό ανεύρεσης των φαρμάκων.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *