Εμβόλιο και γρήγορη θεραπεία για τα κονδυλώματα

Εμβόλιο και γρήγορη θεραπεία για τα κονδυλώματα

30/5/2015                                                            09:00
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική έκδοση British Medical Journal προτρέπει πλέον τους γονείς να εμβολιάσουν και τα νεαρά αγόρια γιατί κάτι τέτοιο θα τους προσφέρει προστασία όχι μόνο από τον καρκίνο στο πέος και στον πρωκτό, αλλά και από τη μετάδοση του ιού HPV στον στοματοφάρυγγα. Πιο συγκεκριμένα ο εμβολιασμός προστατεύει σημαντικά άντρες και γυναίκες από τους πιο συχνούς τύπους του ιού HPV αλλά και από τους τύπους αυτούς που είναι υψηλού κινδύνου και μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του πέους κ.ά, ενώ οι χαμηλού την εμφάνιση κονδυλωμάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, αλλά και στο στοματοφάρυγγα.

Αν και υπάρχουν τύποι του HPV στους οποίους το εμβόλιο δεν επιδρά, υπάρχουν γρήγορες θεραπείες που καταστρέφουν γρήγορα τα κονδυλώματα. Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επισημαίνει ότι: «Το laser διοξειδίου ή C02 είναι η πιο σύγχρονη θεραπεία για τα κονδυλώματα που έχουμε στο ιατρείο. Το laser τα καυτηριάζει και οι βλάβες εξαφανίζονται ακόμα και μέσα σε 1 συνεδρία. Η τεχνολογία του laser είναι επαναστατική γιατί καθιστά τη διαδικασία αναίμακτη. Επίσης η μέθοδος είναι γρήγορη, γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν αφήνει σημάδια. Ουσιαστικά δεν υπάρχει χρόνος ανάρρωσης και κάποιος μπορεί να πάει για μπάνιο μετά από 2-3 μέρες».

 

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *