Βελτιωμένη παρακλίνια εξέταση για την αναγνώριση των ασθενών με πιθανολογούμενο έμφραγμα του μυοκαρδίου

Βελτιωμένη παρακλίνια εξέταση για την αναγνώριση των ασθενών με πιθανολογούμενο έμφραγμα του μυοκαρδίου

21/10/2015                                                     18.30

 

 

Μόνο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, 15-20 εκατομμύρια ασθενείς προσέρχονται κάθε χρόνο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με αιφνίδια στηθάγχη και συμπτώματα που παραπέμπουν σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι ασθενείς με στηθάγχη και άλλα συμπτώματα που παραπέμπουν σε ΟΕΜ αποτελούν περίπου το 10% όλων των επισκέψεων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η καρδιακή προσβολή είναι ένα συχνό καρδιακό συμβάν, κατά το οποίο η παροχή αίματος σε μια περιοχή της καρδιάς διακόπτεται με αποτέλεσμα να νεκρώνονται τα μυϊκά κύτταρα. Η θνητότητα λόγω ΟΕΜ είναι υψηλότερη κατά τις πρώτες ώρες μετά την εκδήλωσή του και συνεπώς η ταχεία διάγνωση και έναρξη θεραπείας επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την πρόγνωσή του.4
Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιοθωρακικής Χειρουργικής (EACTS) για το 2014 συνιστούν τη διενέργεια στεφανιαίας αγγειογραφίας στους θετικούς για τροπονίνη (υψηλού κινδύνου) ασθενείς με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο χωρίς ανάσπαση ST εντός 24 ωρών, σε αντίθεση με την παλαιότερη σύσταση που προέβλεπε 72 ώρες. Αυτό επιβάλλει την ταχεία διαλογή των ασθενών υψηλού κινδύνου πριν την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Η Roche ανακοίνωσε ότι η βελτιωμένη παρακλίνια εξέταση CARDIAC Point-of-Care Troponin T για το σύστημα cobas h 232 διατίθεται πλέον στις χώρες που δέχονται τη σήμανση CE.
Η εξέταση αυτή επιτρέπει στους επαγγελματίες της υγείας να αναγνωρίσουν ορθότερα τους ασθενείς με πιθανολογούμενο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (ΟΕΜ) μέσα σε 12 μόλις λεπτά.

To φορητό παρακλίνιο διαγνωστικό σύστημα, cobas h 232 δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία δείγματος ή μακροχρόνιες διαδικασίες ρύθμισης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους χώρους εκείνους όπου εξετάζονται για πρώτη φορά πολλοί από τους ασθενείς με καρδιακή προσβολή( ασθενοφόρα, τμήματα επειγόντων περιστατικών, κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης ή ιατρεία γενικών ιατρών).

Ένα ακόμα όφελος από τη βελτιωμένη εξέταση είναι ότι πρόκειται για μια ποσοτική εξέταση, με υψηλή γραμμικότητα (40-2000 ng/L), που μπορεί να μετρά επίπεδα τροπονίνης T ≥ 50 ng/L για επαλήθευση και αποτελεσματική διαλογή των ασθενών με πιθανολογούμενο ΟΕΜ. Αυτή η προσέγγιση υποστηρίζεται και από την κλινική μελέτη preHAP, η οποία έδειξε ότι οι εξωνοσοκομειακοί ασθενείς με πιθανολογούμενο ΟΕΜ και επίπεδο POC Troponin T ≥ 50 ng/L είχαν 3-10 φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου μακροπρόθεσμα.

Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης, οι ασθενείς υψηλού κινδύνου μπορούν να παραπεμφθούν αμέσως σε εργαστήριο καρδιακού καθετηριασμού με εξοπλισμό διαγνωστικής απεικόνισης που θα επιτρέψει τον έλεγχο των καρδιακών αρτηριών και θα βοηθήσει τους επαγγελματίες της υγείας να πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες παρεμβάσεις. Οι ασθενείς χαμηλότερου κινδύνου μπορούν να παραπεμφθούν στη νοσοκομειακή κλινική για περαιτέρω διερεύνηση. Αυτή η προσέγγιση εξοικονομεί χρόνο και κόστος και μπορεί να σώσει τη ζωή του ασθενούς γιατί μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να χορηγηθεί η σωστή θεραπεία, διευκολύνοντας την απευθείας εισαγωγή των ασθενών σε νοσοκομείο με τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Η εξέταση CARDIAC Point-of-Care Troponin T είναι τυποποιημένη και συμβατή με την εξέταση Elecsys® cTnt-hs που εκτελείται σε κεντρικό εργαστήριο. Μετά από μια αρχική παρακλίνια εξέταση για τη διάγνωση του ασθενούς στο ασθενοφόρο (ή στο ιατρείο του γενικού ιατρού), αυτή η εξέταση μπορεί αργότερα να συνδυαστεί με την εξέταση Elecsys® Τροπονίνη υψηλής ευαιασθησίας (cTnT-hs) στο κεντρικό εργαστήριο του νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει ότι η Roche προσφέρει μια διαγνωστική λύση που καλύπτει τον ασθενή με πιθανολογούμενο ΟΕΜ από τη στιγμή της αξιολόγησής του, είτε εντός είτε εκτός του νοσοκομείου, μέχρι τη λήψη των αποφάσεων θεραπείας.

Παρακλίνιο σύστημα cobas h 232
Το παρακλίνιο διαγνωστικό σύστημα cobas h 232 επιτρέπει στους επαγγελματίες της υγείας να αναγνωρίσουν τους ασθενείς υψηλού κινδύνου μέσα σε 12 λεπτά, χάρη στο τεχνικώς εξελιγμένο και εύχρηστο σύστημα. Το εύληπτο περιβάλλον χρήσης και η εύκολη χρήση των δοκιμαστικών ταινιών βοηθούν τους επαγγελματίες της υγείας να εξοικονομήσουν χρόνο στα επείγοντα περιστατικά. Εκτός από τη νέα εξέταση CARDIAC point-of-care Troponin T, το σύστημα μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει εξετάσεις για NT-proBNP, D διμερή, CK-MB και μυοσφαιρίνη, ώστε να διευκολυνθεί η ταχεία διάγνωση του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου, της καρδιακής ανεπάρκειας και της πνευμονικής εμβολής. Τα αποτελέσματα αυτών των παρακλίνιων εξετάσεων έχουν δείξει υψηλό βαθμό συμφωνίας με τις συνήθεις εργαστηριακές μεθόδους εξέτασης

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *