Ένας στους 20 ανθρώπους στον κόσμο είναι απόλυτα υγιής

Ένας στους 20 ανθρώπους στον κόσμο είναι απόλυτα υγιής

19/6/2015                                                                09:30

 

Δυσάρεστα αποκαλυπτικά αποδεικνύονται τα ποσοστά για την παγκόσμια υγεία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «The Lancet» η οποία αποκάλυψε πως μόνο το 4,3% του πληθυσμού της γης δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας ή για να το πούμε πιο απλά μόνο ένας στους 20 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι απόλυτα υγιής.

Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον πολύ μεγάλα παρουσιάζονται τα ποσοστά των ανθρώπων που πάσχουν από μυοσκελετικά προβλήματα, ψυχικές ή χρόνιες παθήσεις. Η «Μελέτη για το Παγκόσμιο Βάρος των Ασθενειών 2013», έγινε με στοιχεία από 301 οξείες και χρόνιες παθήσεις σε 188 χώρες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα κατά 10 μονάδες αυξήθηκε το ποσοστό χαμένων ετών υγιούς ζωής, λόγω κάποιας ασθένειας. Συγκεκριμένα το 1990 ήταν 21% και το 2013 έφτασε στο 31%. Μεταξύ της εν λόγω περιόδου μάλιστα παρατηρήθηκε και μεταβολή στις κύριες αιτίες μείωσης της καλής υγείας.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα μυοσκελετικά προβλήματα μαζί με τις ψυχικές διαταραχές και τις καταχρήσεις ουσιών ενώ μερικά από τα υπόλοιπα προβλήματα που καταγράφηκαν ήταν πόνοι στη μέση και στον αυχένα, αρθριτικά, κατάθλιψη, αναιμία λόγω σιδηροπενίας αλλά και απώλεια ακοής λόγω γήρατος .

Επιπροσθέτως αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός ανθρώπων με σοβαρές παθήσεις κατά 52%. Το 2013 περί τα 2,4 δισ. ανθρώπων καταγράφηκαν με χαλασμένα δόντια, 1,6 δισ. με πονοκεφάλους,  1,2 δισ. με αναιμία, 1,23 δισ. με κώφωση, 1,12 δισ. με έρπητα στα γεννητικά όργανα και 850 εκατ. με ημικρανίες. Αύξηση παρατηρήθηκε εξίσου στο Αλτσχάιμερ κατά 92%, στην οστεοαρθρίτιδα κατά 75%, στο διαβήτη κατά 43% και στους θανάτους από διαβήτη κατά 9%.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι το 2013, περίπου το 1/3 των παιδιών ηλικίας έως 4 ετών σε ποσοστό 36%, στις ανεπτυγμένες χώρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας, αντίθετα με τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, όπου το ποσοστό των απολύτως υγιών έφτανε μόλις 0,03%, δηλαδή μόνο 3 ηλικιωμένοι στους 10.000 ήταν υγιείς.

Σήμερα οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια, όμως δυστυχώς δεν τα ζουν με υγεία.  Ο πληθυσμός της γης γερνάει και ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με προβλήματα υγείας αναμένεται να αυξηθεί και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς μέσα τα επόμενα χρόνια.

 

Πηγή: Newsbeast.gr

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *