1ο  Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγα

1ο Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγα

2/3/2016                                                                                                                        13.00

Ιδιαίτερα σημαντικές εξελίξεις συντελέσθηκαν τα τελευταία χρόνια στην ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας -Κεφαλής και τραχήλου με κύριο στόχο τη διατήρηση της λειτουργικότητας του οργάνου ,την ηπιότερη μετεγχειρητική ανάρρωση καθώς και τη γρήγορη επάνοδο του ασθενούς στις δραστηριότητες του.

Όσον αφορά τη μύτη, η ενδοσκοπική χειρουργική με την μεγέθυνση και το φωτισμό έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμοστεί η γνωστή ως ελάχιστα επεμβατική χειρουργική χωρίς εξωτερικές τομές.

Τα οφέλη για τον ασθενή είναι πολλαπλά: Κυρίως η σύντομη νοσηλεία του και η αποφυγή πόνου, πρηξίματος και μελανιών γιατί για την είσοδο της κάμερας και των μικροεργαλείων χρησιμοποιούνται τα φυσικά στόμια ,δηλαδή τα ρουθούνια. Σήμερα, χάρη σε αυτήν την τεχνική αντιμετωπίζονται καλοήθεις παθήσεις της ρινός όπως το στραβό διάφραγμα ,οι πολύποδες ,οι οξείες και χρόνιες παραρρινοκολπίτιδες,η ατρησία ρινικών χοανών στα παιδιά , η αφαίρεση καλοήθων όγκων και κάποιων κακοήθων όγκων της περιοχής.

Την ίδια επανάσταση στη χειρουργική του λάρυγγα έφερε η Διαστοματική ενδοσκοπική χειρουργική με τη χρήση του laser ή μικροεργαλείων. Με τη μέθοδο οι επεμβάσεις γίνονται ανώδυνα, αναίμακτα και με εξαιρετική διατήρηση της φωνής χωρίς εξωτερικές τομές και παραμονή στο νοσοκομείο , πλεονεκτήματα πολύ σημαντικά στον καθημερινό απαιτητικό ρυθμό της ζωής. Στην περίπτωση που πρόκειται για κακοήθειες, είναι πολύ σημαντικό ότι με την ενδοσκοπική χειρουργική μπορεί να γίνει με την επέμβαση βιοψία και αφαίρεση του όγκου συγχρόνως.

Στις 11-12 Μαρτίου 2016, διοργανώνεται το 1ο Workshop Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός -Λάρυγγα στο Ερευνητικό Πειραματικό Κέντρο Elpen με επιστημονική υπεύθυνο τη χειρουργό ΩΡΛ, Κεφαλής και Τραχήλου Ανατολή Παταρίδου.

Όπως δήλωσε η ίδια, «η Ωτορινολαρυγγολογία προόδευσε σημαντικά τα τελευταία χρόνια εστιάζοντας σε χειρουργικές τεχνικές που να συνδυάζουν την αντιμετώπιση της πάθησης με τη διατήρηση της λειτουργικότητας του οργάνου. Η ενδοσκοπική χειρουργική τόσο στις παθήσεις ρινός όσο και του λάρυγγα έφερε επανάσταση στην αντιμετώπιση καλοήθων παθήσεων όπως η ιγμορίτιδα, οι πολύποδες ρινός, τα οζίδια των φωνητικών χορδών καθώς και όγκων της περιοχής.

Στην Ελλάδα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στον ασθενή εξασφαλίζοντας έτσι ένα άριστο θεραπευτικό αποτέλεσμα», προσθέτοντας μάλιστα πως στα πλαίσια της διάθεσης για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων γιατρών στις νέες τεχνικές και τις νέες εξελίξεις και μεταλαμπάδευση γνώσεων, διοργανώνεται το 1ο Workshop ενδοσκοπικής χειρουργικής Ρινός – Λάρυγγος στο οποίο είναι επιστημονικά υπεύθυνη.

Πάντα πίστευα και ακόμη περισσότερο τώρα σε καιρούς κρίσης ότι οι νέοι επιστήμονες αποτελούν το μέλλον της χώρας μας. Γι αυτό το λόγο αποφάσισα το Workshop αυτό να απευθύνεται κυρίως σε νέους γιατρούς. Βασικό μέλημα είναι να τους τονίσουμε ότι η άσκηση της ιατρικής, εμπεριέχει αγάπη για την ίδια τη ζωή και τον άνθρωπο. Για την πραγμάτωση αυτού του στόχου οφείλουν να εργαστούν σκληρά αγνοώντας τις αντιξοότητες που υπήρχαν και θα υπάρχουν σε όλες τις εποχές».

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *