Επανορθωτική Χειρουργική Μαστού: μία από τις πιό συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

Επανορθωτική Χειρουργική Μαστού: μία από τις πιό συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

6/4/2015                                                                                      12:10

 

Η Επανορθωτική Χειρουργική Μαστού είναι μία από τις πιό συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Με τα αυξανόμενα περιστατικά καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο, και με την χειρουργική αφαίρεση να παραμένει η κύρια θεραπεία, οι γυναίκες που επιζητούν επανορθωτική χειρουργική αυξάνονται καθημερινά.

Η πρώτη μεγάλη απόφαση που χρειάζεται να πάρει μια γυναίκα είναι, αν όντως θέλει να προχωρήσει σε αποκατάσταση. Οι γυναίκες που το αποφασίζουν, αισθάνονται πολύ θετικά με το αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται υποχρεωμένη να προχωρήσει σε χειρουργική αποκατάσταση, διότι αυτό σημαίνει περισσότερα χειρουργεία που μερικές φορές είναι δυσκολότερα από μια απλή ογκεκτομή ή μαστεκτομή. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια διαδικασία που συχνά περιλαμβάνει περισσότερες από μία επεμβάσεις σε περίοδο μερικών μηνών, αν και μετά το πρώτο μεγάλο χειρουργείο , οι υπόλοιπες επεμβάσεις είναι σχετικά μικρές και συνήθως γίνονται με τοπική αναισθησία.

Τα τελευταία χρόνια είναι  πολύ διαδεδομένη η αποκατάσταση του μαστου στο ίδιο χειρουργείο με την μαστεκτομή, (άμμεση αποκατάσταση). Όμως, όλες οι γυναίκες δεν είναι σύμφωνες, γιατί προτιμούν πρώτα να «ξεφορτωθούν τον καρκίνο» και μετά να σκεφθούν για το καινούργιο στήθος.

Τα συναισθηματικά και ψυχικά οφέλη που προσφέρει η άμμεση αποκατάσταση είναι ξεκάθαρα, οι ουλές είναι λιγότερες και όλη η διαδικασία είναι ευκολότερη και ταχύτερη. Η γυναίκα ξυπνάει με το καινούργιο στήθος και συχνά με καινούργια θηλή. Συχνά αυτό που απομένει είναι μόνο η αποκατάσταση της περιοχής γύρω από την θηλή (το καφέ/ ρόζ χρώμα ) που μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία.Από χειρουργική σκοπιά είναι πιό εύκολο να επιτύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα σε μία επέμβαση.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές διαθέσιμες με τις οποίες μπορεί να βελτιωθεί η εμφάνιση της γυναίκας, μετά από μαστεκτομή. Η τελική απόφαση για την τεχνική αποκατάστασης εξαρτάται από τις επιθυμίες της γυναίκας, το σχήμα του σώματος, τους διαθέσιμους ιστούς, την ποιότητα του δέρματος , την εμφάνιση του άλλου στήθους και την γενική υγεία της αρρώστου. Ένας ρεαλιστικός στόχος για κάθε ασθενή είναι η σημαντική βελτίωση της εμφάνισης, και όχι η τέλεια «αναπαραγωγή του στήθους».

Η χειρουργική αποκατάστασηέχει γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της ολοκληρωμένης θεραπείας του καρκίνου του μαστού και οι περισσότερες γυναίκες που υποβάλλονται σε αποκατάσταση αισθάνονται ολοκληρωμένες. Τα νέα ενθέμματα που βελτιώνονται συνεχώς. Εναλλακτικά, η αυτόλογη επανορθωτική αποκατάσταση (δικοί μας ιστοί) έχει εξελιχθεί σε μιά αξιόπιστη και ασφαλή μέθοδο που μας επιτρέπει να επιτύχουμε ένα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα. Παραμένει αναγκαίο η γυναίκα να μην νιώσει πίεση να υποβληθεί σε αποκατάσταση. Απαιτείται καθοδήγηση για να λάβει την τελική της απόφαση καθώς και να ενημερωθεί για όλη την γκάμα των τεχνικών και όλες τις δυνατές επιλογές.

Πηγή: Έθνος.gr

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.