Πρωτοποριακές επεμβάσεις με Laser για την αποκατάσταση παρεκτόπισης του ρινικού διαφράγματος

Πρωτοποριακές επεμβάσεις με Laser για την αποκατάσταση παρεκτόπισης του ρινικού διαφράγματος

14/1/2016                                                                                                                    13.20

 

Περισσότερες από 70 επιτυχημένες επεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο στο Τμήμα Μελέτης και Θεραπείας Διαταραχών Αναπνοής Παίδων και Ενηλίκων στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με την καινοτόμο μέθοδο SLC (Septum Laser Correction) για την αντιμετώπιση περιπτώσεων παρεκτοπισμένου ρινικού διαφράγματος.

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος είναι επινόηση του Ιατρού Εμμανουήλ Χελιδόνη, ο οποίος μετά από πολυετή έρευνα εξέλιξε τη μέθοδο σε συνεργασία με τον καθηγητή Ε. Sobol, και πλέον εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από την ομάδα του με επικεφαλής το Μιλτιάδη Σιντόρη.

Η μέθοδος χρησιμοποιεί μη καταστρεπτική ακτινοβολία laser επιδρώντας θερμικά και μηχανικά στο χόνδρο για αναίμακτη και ανώδυνη διόρθωση ορισμένων παραμορφώσεων του ρινικού διαφράγματος, χωρίς να επηρεάζει την ακεραιότητα των άλλων ιστών. Στο πλαίσιο αυτό, η μέθοδος SLC μπορεί να δώσει λύση σε ορισμένες περιπτώσεις ρινικής απόφραξης, χρόνιας ρινίτιδας, διαταραχής όσφρησης και υπνικής άπνοιας.

«Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι μη επιθετική, απολύτως ασφαλής και απλή, ενώ ο ασθενής δεν υποβάλλεται σε γενική αναισθησία και δε χρειάζεται να νοσηλευτεί» δήλωσε ο Μιλτιάδης Σιντόρης, Χειρουργός Κεφαλής και Τραχήλου στο Τμήμα Μελέτης και Θεραπείας Διαταραχών Αναπνοής Παίδων και Ενηλίκων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. «Επομένως, η αποκατάσταση είναι άμεση και πραγματοποιείται χωρίς περιορισμό σε άτομα με χρόνιες παθήσεις (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης) σε ηλικίες άνω των 12 ετών» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *