Επικίνδυνος για τα βρέφη ο ύπνος δίχως επίβλεψη στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, στο καρότσι και στο ριλάξ

Επικίνδυνος για τα βρέφη ο ύπνος δίχως επίβλεψη στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, στο καρότσι και στο ριλάξ

2/5/2015                                                                         11:00

 

Οι Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι είναι επικίνδυνος για τη ζωή των βρεφών ο ύπνος δίχως επίβλεψη στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, στο καρότσι, στο ριλάξ κτλ. Συγκεκριμένα σε μελέτη που διενεργήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Milton S. Hershey του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, από ομάδα επιστημόνων υπό τον παιδίατρο δρα Ερικ Μπάτρα, διαπιστώθηκε ότι οι συσκευές στις οποίες οι γονείς δένουν τα μωρά για να μην πέσουν ή για να τα μεταφέρουν ενέχουν τον κίνδυνο στραγγαλισμού και ασφυξίας στον ύπνο τους. Τα ατυχήματα αυτά μπορεί να είναι πολύ σπάνια, λένε οι ερευνητές, αλλά αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν.

Οπως γράφουν στην επιθεώρηση «Journal of Pediatrics», από τον Απρίλιο 2004 έως και τον Δεκέμβριο του 2008 αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) των ΗΠΑ 47 περιπτώσεις θανάτου νηπίων που σχετίζονταν με συσκευές όπου κάθονται ή μεταφέρονται μωρά. Για αυτό τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται σε τέτοιου είδους συσκευές δίχως αδιάκοπη επίβλεψη. «Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι γονείς είναι ότι τα καθισματάκια του αυτοκινήτου και όλες οι παρόμοιες συσκευές έχουν κατασκευαστεί για συγκεκριμένους λόγους και όχι ως κρεβάτια για τα μωρά», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ερικ Μπάτρα. «Το γεγονός ότι υπάρχουν ιμάντες και μαλακά επιθέματα που προστατεύουν το μωρό από τα χτυπήματα και τις πτώσεις, δεν σημαίνει ότι οι συσκευές όπου κάθεται ή μεταφέρεται το μωρό προορίζονται για ύπνο δίχως συνεχή επίβλεψη από έναν ενήλικο».

 

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.