Επιστήμονες δημιούργησαν μαλλιά με βλαστοκύτταρα!

Επιστήμονες δημιούργησαν μαλλιά με βλαστοκύτταρα!

29/1/2015                   11:15

 

Βρέθηκε επιτέλους λύση για τη …φαλάκρα; Επιστήμονες χρησιμοποίησαν στο εργαστήριο πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα για να αναπτύξουν νέα μαλλιά. Η έρευνα του Sanford-Burnham Medical Research Institute είναι το πρώτο βήμα προς την ανάπτυξη αγωγής με κυτταρική βάση για ανθρώπους με τριχόπτωση.

Ο Alexey Terskikh, του Sanford-Burnham, δήλωσε ότι η νέα μέθοδος που ανέπτυξε για τη δημιουργία νέων κυττάρων ικανών να οδηγήσουν σε ανάπτυξη τριχών στον άνθρωπο είναι σημαντική βελτίωση έναντι των τρεχουσών μεθόδων. Η συγκεκριμένη μέθοδος με βλαστοκύτταρα έδωσε απεριόριστη πηγή κυττάρων από τον ασθενή για μεταμόσχευση και δεν περιορίστηκε από τη διαθεσιμότητα των θυλάκων.

Η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε πρωτόκολλο που μετέτρεψε ανθρώπινα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα σε κύτταρα δερματικής θηλής.  Είναι μοναδικός πληθυσμός κυττάρων που ρυθμίζουν τη δημιουργία θυλάκων και τον κύκλο ανάπτυξης. Τα ανθρώπινα κύτταρα δερματικής θηλής μόνα τους δεν είναι κατάλληλα για μεταμοσχεύσεις μαλλιών επειδή δεν μπορούν να αποκτηθούν σε αναγκαίες ποσότητες και επειδή χάνουν γρήγορα την ικανότητά τους να οδηγήσουν σε δημιουργία θυλάκων στο εργαστήριο.

Ο Terskikh δήλωσε ότι σε ενήλικες, κύτταρα δερματικής θηλής δεν μπορούν εύκολα να ενισχυθούν εκτός οργανισμού και χάνουν γρήγορα τις ιδιότητες ανάπτυξης των τριχών. Ανέπτυξε πρωτόκολλο για να οδηγήσει τα πολυδύναμα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα να διαφοροποιηθούν σε κύτταρα δερματικής θηλής και επιβεβαίωσε την ικανότητά τους να οδηγούν σε ανάπτυξη τριχών όταν μεταμοσχεύθηκαν σε ποντικούς.

Η έρευνα δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του ‘’PLOS One.’’

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *