Έρευνα: Εξάντληση και κάταθλιψη πάνε μαζί

Έρευνα: Εξάντληση και κάταθλιψη πάνε μαζί

17/12/2014                   10:40

 

Αν αισθάνεστε συχνά εξαντλημένοι, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ώστε να ελεγθείτε για συμπτώματα κατάθλιψης, καθώς ερευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ των δυο.

Ο καθηγητής Irvin Schonfeld, του City College of New York, ανακάλυψε ισχυρή σχέση μεταξύ της εξάντλησης και της κατάθλιψης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 5.500 δασκάλους για τον υπολογισμό της εμφάνισης διαταραχών κατάθλιψης σε εργαζόμενους με εξάντληση, ποσοστό 90% με σύνδρομο burn out ανταποκρινόταν στα κριτήρια για κατάθλιψη.

Η έρευνα εξέτασε επίσης την αλληλοκάλυψη της εξάντλησης με τον άτυπο υποτύπο της κατάθλιψης. Στοιχεία άτυπης κατάθλιψης παρατηρήθηκαν στο 63% των εξαντλημένων συμμετεχόντων με μείζονα κατάθλιψη.

Ο Schonfeld δήλωσε ότι η νέα έρευνα υποδεικνύει πως η αλληλοκάλυψη εξάντλησης-κατάθλιψης έχει υποεκτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό. Η άτυπη κατάθλιψη μπορεί να ευθύνεται ενδεχομένως για σημαντικό μέρος της αλληλοκάλυψης.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι γενικά, τα ευρήματα δείχνουν τα καταθλιπτικά συμπτώματα και τις διαταραχές κατάθλιψης ως σημαντικές ανησυχίες στον έλεγχο της εξάντλησης. Η κλινική έρευνα στις αγωγές για κατάθλιψη προσφέρει λύσεις που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσουν στον εντοπισμό των εργαζομένων που νιώθουν εξάντληση.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’International Journal of Stress Management.’’

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *