Έρευνα: Οι πολλές selfies κρύβουν αντικοινωνικότητα

Έρευνα: Οι πολλές selfies κρύβουν αντικοινωνικότητα

14/1/2015              10:00

 

Η ανάρτηση πολλών selfies στο διαδίκτυο από τους άνδρες μπορεί να κρύβει αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Υπάρχουν ανάμεσά μας και ανάμεσα στους «φίλους» μας στο facebook και τα άλλα social media. Είναι αυτοί που κάθε τρεις και λίγο «ανεβάζουν» φωτογραφίες με τον εαυτό τους και κατακλύζουν τα προφίλ τους και τους τοίχους μας με κάθε στιγμή της ζωής τους από την πιο ασήμαντη μέχρι την πιο σημαντική.

Ωστόσο, σύμφωνα με επιστήμονες, οι πολλές selfies στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να κρύβουν κάτι ύποπτο για τους πρωταγωνιστές τους. Μελέτη αποκαλύπτει ότι οι άνδρες, που δημοσιεύουν περισσότερο φωτογραφίες του εαυτού τους από ότι φωτογραφίες άλλων, είχαν υψηλότερη βαθμολογία σε τεστ, που εξέταζαν τα επίπεδα ναρκισσισμού και ψυχοπάθειας.

Επιπλέον, οι άνδρες που ήταν πιο πιθανό να επεξεργαστούν τις selfies πριν τις δημοσιεύσουν σκόραραν υψηλότερα όσον αφορά τα επίπεδα ναρκισσισμού και αντικειμενοποίησης του εαυτού τους (μετρά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για αυτούς η εμφάνισή τους).

«Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνδρες που ποστάρουν πολλές selfies και περνούν περισσότερο χρόνο για να τις επεξεργαστούν είναι περισσότερο ναρκισσιστές. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται από μία έρευνα», δήλωσε η Jesse Fox, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επίκουρη καθηγήτρια Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δεν σημαίνουν ότι οι άνδρες που «ανεβάζουν» πολλές selfies είναι απαραίτητα ναρκισσιστές ή ψυχοπαθείς. Οι συμμετέχοντες ήταν μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια όσον αφορά τη συμπεριφορά τους, απλώς είχαν υψηλότερα από το μέσο όρο επίπεδα σε αυτά τα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: Vita

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.