Συνεργασία για την ανακάλυψη δυνητικών θεραπευτικών λύσεων

Συνεργασία για την ανακάλυψη δυνητικών θεραπευτικών λύσεων

4/4/2016                                                                                       13.40

Συνεργασία των Sanofi και DiCE Molecules για την Ανακάλυψη Δυνητικών Θεραπευτικών Λύσεων, Βασισμένων σε μια Μοναδική Ερευνητική Πλατφόρμα Ανακάλυψης Μικρών Μορίων.

 

Η Sanofi και η  DiCE Molecules, μια νεοϊδρυθείσα, ιδιωτική εταιρεία η οποία αναπτύσσει τεχνολογίες νέας γενιάς για την ανακάλυψη μικρών μορίων, ανακοίνωσαν την πενταετή συνεργασία τους παγκοσμίως. Στόχος της συνεργασίας η ανακάλυψη δυνητικών θεραπευτικών λύσεων για έως και 12 στόχους που περιλαμβάνουν όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες στρατηγικού ενδιαφέροντος της Sanofi. Η συνεργασία βασίζεται στη μοναδική τεχνολογική πλατφόρμα της DiCE, η οποία αξιοποιεί την κατευθυνόμενη εξέλιξη, ώστε να επιλέξει και να βελτιστοποιήσει τις χαμηλού μοριακού βάρους ενώσεις ενάντια σε οποιοδήποτε στόχο. Οι δυνατότητες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης των περιοχών αλληλεπίδρασης  μεταξύ πρωτεϊνών που δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη δια του στόματος θεραπειών.

Η συνεργασία αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Sanofi Sunrise, ενός μοντέλου στρατηγικής συνεργασίας μέσω του οποίου γίνονται επενδύσεις σε ευκαιρίες οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και ευθυγραμμίζονται με την περαιτέρω εξειδίκευση και τις δυνατότητες εμπορικής αξιοποίησης από τη Sanofi. Μια κοινή συντονιστική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εκπρόσωπους της Sanofi και της DiCE θα επιβλέπει την πρωτοβουλία.

«Στο παρελθόν, η στόχευση σε περιοχές αλληλεπίδρασης μεταξύ πρωτεϊνών με μικρά μόρια δεν θεωρούνταν δυνατή, πόσο μάλλον για την ανάπτυξη βιοδιαθέσιμων φαρμάκων (bioavailable drugs) κατάλληλων για δια του στόματος πρόσληψη», ανέφερε ο Kevin Judice, President and Chief Executive Officer της DiCE. «Η πλατφόρμα μας έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να ξεπερνά αυτές τις ιστορικές προκλήσεις, κι αυτή η συνεργασία με τη Sanofi ενισχύει τη δυναμική  της τεχνολογίας μας. Το αυτοχρηματοδοτούμενο επιχειρηματικό μοντέλο της DiCE και η συγκεκριμένη συνεργασία θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στην εξέλιξη των προγραμμάτων ανάπτυξης. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη την ομάδα της Sanofi, που έχει επικεντρωθεί στην καινοτομία μέσω της Πρωτοβουλίας Sunrise».

Επισκόπηση της Συνεργασίας

Η συνεργασία μεταξύ της Sanofi και της DiCE σηματοδοτεί μια μοναδική  προσέγγιση Έρευνας & Ανάπτυξης που αφορά στην ανακάλυψη μικρών μορίων. Η στοχευμένη στη χημική ανάπτυξη πλατφόρμα της DiCE αναμένεται να περιορίσει τους χρόνους ανάπτυξης φαρμάκων μέσω της ταχείας και αποτελεσματικής ανακάλυψης ενός μεγαλύτερου εύρους μορίων για κάθε στόχο της συνεργασίας.

Η συνεργασία περιλαμβάνει έως και 12 διακριτούς στόχους σε βάθος πενταετίας και παρέχει χρηματοδότηση άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων σε κεφάλαιο, προκαταβολές, προσήλωση στον στόχο, τέλη πρόσβασης σε τεχνολογίες και ερευνητικές υπηρεσίες μαζί με έως και 184 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα, κλινικές και κανονιστικής φύσης πληρωμές ανά στόχο καθώς και πληρωμές δικαιωμάτων επί των μελλοντικών ετήσιων καθαρών πωλήσεων για κάθε ένωση που θα αναπτυχθεί από τη Sanofi.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτή τη συνεργασία με την DiCE και τη μοναδική τεχνολογική της πλατφόρμα, η οποία προσφέρει δυνατότητες επιλογής και ενίσχυσης της ανακάλυψης μικρών μορίων», σημείωσε η Δρ. Kathy Bowdish, Head of Sunrise, Sanofi. «Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να βοηθήσει στην παροχή των απαραίτητων θεραπειών ενάντια σε  δυσίατες ασθένειες και να βοηθήσει ασθενείς οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν σε θέση να λάβουν αγωγή εκτός νοσοκομείου. Αυτή η πρωτοβουλία θα επιτρέψει στις ομάδες μας να συνδυάσουν τις γνώσεις τους στον τομέα της ανακάλυψης φαρμάκων και θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δέσμευση της Sanofi στην ανοιχτή καινοτομία».

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.