Κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποστηρίζουν τους άστεγους και τους μετανάστες στην Αθήνα

Κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποστηρίζουν τους άστεγους και τους μετανάστες στην Αθήνα

22/1/2016                                                                                         16.10

 

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης δράσεων για την παροχή υπηρεσιών άμεσης κοινωνικής βοήθειας και στήριξης σε ομάδες ατόμων που ζουν στο δρόμο, ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, πρόγραμμα παρεμβάσεων δρόμου (street work), το οποίο και θα συνεχιστεί τις προσεχείς ημέρες.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενα από κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρό, εθελοντές Σαμαρείτες, εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας και Νοσηλευτικής, από τις 21:00 μ.μ. – 1:00 π.μ., διένειμαν υλικό πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, κονσέρβες, νερό, σταφίδες, μπισκότα, σακίδια ώμου) σε μετανάστες και άστεγους που ζουν στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Βικτωρίας, Ομονοίας , Βάθης και στην ευρύτερη περιοχή).

Συνολικά, τις τρείς πρώτες ημέρες της δράσης (18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2016), υποστηρίχθηκαν 379 άστεγοι (357 άνδρες, 16 γυναίκες & 6 παιδιά). Οι ωφελούμενοι στην πλειοψηφία τους ήταν αλλοδαποί από την Αλγερία, το Μαρόκο, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν αλλά και Έλληνες.

Σε όλους τους ωφελούμενους δόθηκε σχετική πληροφόρηση στη μητρική τους γλώσσα για τους χώρους έκτακτης υποδοχής αστέγων, που έχουν διατεθεί από το Δήμο Αθηναίων, για όσο διάστημα διαρκεί η κακοκαιρία, αλλά και γενικότερη ενημέρωση για τις υπηρεσίες στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν για περαιτέρω βοήθεια και υποστήριξη.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Έκτακτης Έκκλησης Στήριξης για την κάλυψη επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα, που έχει απευθύνει η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.