Δωρεά ρομποτικού συστήματος διάσωσης από ομάδα Αμερικανών Επιστημόνων στον Ε.Ε.Σ

Δωρεά ρομποτικού συστήματος διάσωσης από ομάδα Αμερικανών Επιστημόνων στον Ε.Ε.Σ

29/1/2016                                                                                                                  13.40

 

Κλιμάκιο Αμερικανών επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο A&M της Πολιτείας του Τέξας επισκέφθηκε πρόσφατα το νησί της Λέσβου, προκειμένου να δωρίσει από ένα ρομποτικό σύστημα διάσωσης ναυαγών, με την ονομασία “EMILY”, στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Το συγκεκριμένο τεχνολογικό εργαλείο έχει τη δυνατότητα πλεύσης με ταχύτητα 40 χλμ την ώρα και μπορεί άμεσα να προσεγγίζει ανθρώπους που κινδυνεύουν από πνιγμό.

Η επιλογή της Λέσβου δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, καθώς το συγκεκριμένο νησί, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεταναστευτικής κρίσης, έχει δεχθεί αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων και μεταναστών, που προσεγγίζουν τις ελληνικές ακτές με πλοιάρια από την Τουρκία.

Αλλά και η απόφαση των Αμερικανών επιστημόνων να επιλέξουν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως παραλήπτη αυτής της πολύτιμης δωρεάς δικαιολογείται από το γεγονός ότι ο Ε.Ε.Σ. ανταποκρίνεται έμπρακτα στις πολλαπλές προκλήσεις του προσφυγικού και μεταναστευτικού φαινομένου στα νησιά πρώτης υποδοχής.

Συγκεκριμένα, πολυμελής ομάδα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει αναπτυχθεί στο νησί της Μυτιλήνης από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2016, υποβοηθώντας τους πρόσφυγες κατά την αποβίβασή τους στις ακτές, διανέμοντας κουβέρτες και λοιπό υλικό επιβίωσης και προσφέροντας πρώτες βοήθειες, όπου αυτό απαιτείται.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *