Συνάντηση του καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό

Συνάντηση του καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό

29/1/2016                                                                                                                   14.00

 

Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός κ. Αυξέντιος Καλαγκός, ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» («Καρδιές για όλους», 1998) και του ομώνυμου Ιδρύματος «Καλαγκός» (2002), καθηγητής επίσης στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης, επισκέφθηκε, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, τα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

 

Στον κ. Καλαγκό έχουν αποδοθεί χαρακτηρισµοί, όπως «ιεραπόστολος της Ιατρικής» και «Φύλακας-άγγελος» των άρρωστων και άπορων παιδιών του πλανήτη. Ο λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι ο διάσημος παιδοκαρδιοχειρουργός έχει έως σήμερα χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά σε όλο τον Κόσμο, με προτεραιότητα χώρες των οποίων ο πληθυσμός πλήττεται από τη φτώχεια: Ερυθραία, Λίβανος, Σερβία, Ινδία, Μαρόκο, Αλγερία, Μαυρίκιος, Γεωργία, Μοζαµβίκη, Μαδαγασκάρη, Κιργιστάν κλπ.

Στην εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, συζητήθηκε η προοπτική στενής συνεργασίας των δύο Οργανισμών, και ειδικότερα η δυνατότητα του Ιδρύματος “Καλαγκός” να προσφέρει εθελοντική ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Ε.Ε.Σ., σε οποιοδήποτε επίπεδο φροντίδας κι αν χρειαστεί (λ.χ. καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε άπορα, ανασφάλιστα παιδιά). Η συνολική δράση και παρέμβαση τόσο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού όσο και του διαπρεπούς καρδιοχειρουργού διέπονται, άλλωστε, από κοινές αξίες, που αφορούν την απόλυτη προσήλωση στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *