Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. σε εκδήλωση αφιερωμένη στους πρόσφυγες στην Λάρισας

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. σε εκδήλωση αφιερωμένη στους πρόσφυγες στην Λάρισας

22/3/2016                                                                                                                           10.15

 

Την Κυριακή 20 Απριλίου 2016, το Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Ν. Λάρισας διοργάνωσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, ειδική εκδήλωση για τους πρόσφυγες, σε αίθουσα του «Δημοτικού Θεάτρου» (πρώην Ο.Υ.Η.Λ), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

Η εκδήλωση έφερε τον τίτλο “Το αποτύπωμα του ανθρώπου” και ήταν αφιερωμένη στην αλληλεγγύη που ο καθένας από εμάς μπορεί να επιδείξει απέναντι σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ανεξαρτήτως φυλής ή εθνικότητας.
Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικά και θεατρικά δρώμενα, έκθεση φωτογραφίας και ομιλία του Προέδρου Ε.Ε.Σ., ο οποίος μετέφερε στο πολυπληθέστατο κοινό τις τελευταίες εξελίξεις από την πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει προκειμένου να στηθεί ειδικός χώρος για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
Μετά το πέρας των ομιλιών, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας κα Ευαγγελία Λιακούλη, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτριο Δεληγιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Λαρίσης κ. Χρήστο Καλομπάτσιο, επισκέφθηκε τους δύο καταυλισμούς προσφύγων που λειτουργούν στο πρώην εργοστάσιο της «ΡΟΚΑ» (χωρητικότητας 400 ατόμων) και στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στην περιοχή Κουτσόχερου (χωρητικότητας 1.000 ατόμων).

Και στα δύο αυτά Κέντρα Φιλοξενίας η παρουσία του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι καθημερινή, καθώς κλιμάκια Νοσηλευτών και Σαμαρειτών Διασωστών Ε.Ε.Σ. παρέχουν στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες άμεση ιατρική βοήθεια ενώ κοινωνικοί λειτουργοί της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας υποστηρίζουν τις διανομές τροφίμων και συσσιτίων.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.