Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας υιοθετεί καινοτόμο πρόγραμμα των MSD & Verily

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας υιοθετεί καινοτόμο πρόγραμμα των MSD & Verily

2/4/2016                                                                                                           18.00

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μ. Βρετανίας αποφάσισε να υιοθετήσει την καινοτόμα πρόταση που ανέπτυξαν από κοινού η MSD και η Verily (πρώην Google Life Science) με την ονομασία «Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης σε Μακροχρόνιες Καταστάσεις». Το αποτέλεσμα της συνέργειας αναμένεται να βοηθήσει στην αξιολόγηση των ευεργετικών επιδράσεων που έχουν οι νέες τεχνολογίες στην προληπτική μείωση του κόστους για το NHS σε κοστοβόρες μακροχρόνια καταστάσεις νοσηρότητας.

Tο Πρόγραμμα θα «τρέξει» συνδυάζοντας παραδοσιακά δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης, όπως είναι το ηλεκτρονικό μητρώο υγείας, με μη παραδοσιακά δεδομένα (περιλαμβανομένων περιβαλλοντικών και οικονομικοκοινωνικών παραγόντων) για να αναγνωρίσει και κατόπιν να υποστηρίξει ασθενείς που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μακροχρόνια καταστάσεις νοσηρότητας.

Οι ασθενείς που θα καταδείξει το Πρόγραμμα, θα παρακολουθούνται ενώ θα βρίσκονται στο σπίτι τους, το οποίο πρωτίστως θα έχει εξοπλιστεί με λογισμικό και μηχανήματα τηλεϊατρικής, ώστε οι γιατροί στο νοσοκομείο να μπορούν να ελέγχουν ανησυχητικά σημάδια και συμπτώματα και να παρέχουν άμεσα συμβουλές και φαρμακευτική αγωγή, ώστε να προλαμβάνεται η εξέλιξη της νόσου ή οποιαδήποτε επιπλοκή. Στην πραγματικότητα ο ασθενής θα είναι σπίτι του, αλλά από άποψη παρακολούθησης θα είναι σαν να βρίσκεται σε κάποιο δωμάτιο του νοσοκομείου.

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά για 2 χρόνια σε επιλεγμένες περιοχές της Μ. Βρετανίας και αν κριθεί επιτυχημένο, τότε θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

«Την επόμενη δεκαετία η εξοικονόμηση στον κλάδο της υγείας δεν θα πραγματοποιείται μόνο από τις μαγικές θεραπείες, αλλά και από τον συνδυασμό ποικίλων καινοτομιών όπως είναι οι βιοαισθητήρες, τα κινητά τηλέφωνα, έξυπνα λογισμικά κ.ά.», εξηγεί ο Simon Stevens, Διευθύνων Σύμβουλος του NHS. Το υπουργείο Υγείας της Μ. Βρετανίας είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι τα νοσοκομεία ως δομές θα πρέπει να αδειάσουν και η φροντίδα, ειδικά των ηλικιωμένων που χρειάζονται μακροπρόθεσμες νοσηλείες, θα γίνεται αποκλειστικά κατ’ οίκον. Αυτό υπολογίζεται ότι θα μειώσει δραστικά τον προϋπολογισμό του βρετανικού ΕΣΥ, όπως επίσης θα μειώσει και τις νοσηλείες λόγω μικροβίων στα νοσοκομεία.

Όπως εξηγεί o Διευθύνων Σύμβουλος της MSD Βρετανίας Mike Nally «είμαστε ενθουσιασμένοι που η βρετανική κυβέρνηση μας δίνει την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις καινοτόμες τεχνολογίες και να επιφέρουμε το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα για το καλό των ασθενών. Η MSD ως αξιόπιστος συνεργάτης του NHS θα κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στις μελλοντικές ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης της Μ. Βρετανίας».

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *