22/03/2015 09:35
Τα οφέλη του κρασιού προέρχονται από τις πολυφαινόλες των σταφυλιών, που προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία και απαλύνουν τη φλεγμονή. Μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης συνδέει την οινοποσία με μικρότερο κίνδυνο καρδιακών νόσων, σακχαρώδη διαβήτη και κάποιων μορφών καρκίνου.
Σίγουρα το κόκκινο κρασί έχει περισσότερες πολυφαινόλες, το λευκό, όμως, υπερτερεί σε ό,τι αφορά κάποιες πολυφαινόλες, που σχετίζονται με την καλή εγκεφαλική λειτουργία.
Πιείτε με μέτρο, όχι δηλαδή πάνω από 2 ποτηράκια την ημέρα.
Πηγή: Men’s Health