Η διεθνούς φήμης εμβρυολόγος δρ Γκλόρια Καλντερόν στο Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών

Η διεθνούς φήμης εμβρυολόγος δρ Γκλόρια Καλντερόν στο Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών

1/1/2016                                                                                                                         18.50

 

Στο Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών βρέθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 η παγκοσμίου φήμης ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή Δρ. Γκλόρια Καλντερόν, μία από τις κορυφαίες εμβρυολόγους στον κόσμο, για να συμμετάσχει σε πρωτοποριακή ημερίδα αφιερωμένη στο εμβρυολογικό εργαστήριο και τη βελτιστοποίησή του, ενώ παράλληλα να πραγματοποιήσει έλεγχο ποιότητας του Κέντρου.

Στην ομιλία της, η διακεκριμένη Ισπανίδα επιστήμονας παρουσίασε, μεταξύ άλλων, τους παράγοντες που καθορίζουν ένα επιτυχημένο εργαστήριο εξωσωματικής γονιμοποίησης, τη σημασία των ελέγχων ποιότητας σε αυτό, τους τρόπους βελτίωσης των ποσοστών εμφύτευσης εμβρύων και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί ένα σύστημα καλλιέργειας ώστε να μοιάζει με το φυσικό περιβάλλον της μήτρας.

Έκανε επίσης μία εξαιρετική παρουσίαση για την καλλιέργεια βλαστοκύστεων (είναι τα έμβρυα 5-6 ημερών), τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της (π.χ. επειδή έχει αυξημένο χρόνο καλλιέργειας μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο αριθμό εμβρύων κατάλληλων για μεταφορά), καθώς και για τα προηγμένα καλλιεργητικά υλικά τα οποία άλλοτε είναι τα ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας και ανάπτυξης του εμβρύου (single step media) και άλλοτε διαφέρουν αναλόγως με το στάδιο (sequential media).

Η Δρ. Καλντερόν εξήρε τη σημασία που έχει να ακολουθούνται αυστηρά οι τυποποιημένες λειτουργικές διαδικασίες (SOPs) από κατάλληλα εκπαιδευμένους και απολύτως εξειδικευμένους στη μορφολογία των εμβρύων εμβρυολόγους, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέγουν το καταλληλότερο έμβρυο την ημέρα της εμβρυομεταφοράς.

«Είναι πολύ σημαντική η σωστή συνεργασία και η ομαδική προσπάθεια σε κάθε βήμα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, από τον εντοπισμό της ακριβούς αιτίας της υπογονιμότητας και το σωστό συγχρονισμό του ενδομητρίου της γυναίκας έως το να αναλάβει και να επιτελέσει σωστά και υπεύθυνα το ρόλο του κάθε συμμετέχοντας στην IVF» είπε. Και πρόσθεσε ότι για να εξασφαλιστεί το βέλτιστο αποτέλεσμα, εφαρμόζεται ολοένα συχνότερα η τεχνική Freeze-all, κατά την οποία καταψύχονται οι βλαστοκύστεις και γίνεται εμβρυομεταφορά σε μεταγενέστερους κύκλους, διότι «ακόμα και με πολύ καλής ποιότητας βλαστοκύστεις είναι πιθανό να μην επιτευχθεί εγκυμοσύνη, εάν το ενδομήτριο της γυναίκας δεν είναι έτοιμο».

Η Δρ. Καλντερόν απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων εμβρυολόγων, παρέχοντας καινοτόμες συμβουλές και tips για τις τελευταίες τεχνολογίες στο εμβρυολογικό εργαστήριο, ενώ παρακάθισε σε μικρή δεξίωση που δόθηκε προς τιμήν της.

Μετά το πέρας της ημερίδας η Δρ. Καλντερόν ξεναγήθηκε από το διευθυντή του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών Δρ. Βασίλη Αθανασίου και τη διευθύντρια του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών Δρ. Μαρία Σακελλαρίου στους χώρους και τα εργαστήρια του Κέντρου, δηλώνοντας «πολύ θετικά εντυπωσιασμένη» από τις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, τις γνώσεις και την αφοσίωση των εμβρυολόγων, και την συνολική οργάνωση της Μονάδας.

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *