Οδηγία της Ε.Ε. για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα

Οδηγία της Ε.Ε. για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα

12/2/2016                                                                                    12.10

 

Η Aegate καλωσόρισε τη δημοσίευση του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού που θέτει σε εφαρμογή σε ολόκληρη την Ευρώπη τη νομοθεσία που προβλέπεται από την οδηγία για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα (FMD – Falsified Medicines Directive). Αυτός ο νέος κανονισμός εισάγει, τόσο ψηφιακά όσο και φυσικά χαρακτηριστικά ασφάλειας, για τη συσκευασία φαρμακευτικών προϊόντων που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση.

Πρόκειται για την πιο σημαντική αλλαγή στη φαρμακευτική βιομηχανία σε σχέση με την ασφάλεια των ασθενών εδώ και δεκαετίες. Η δημοσίευση του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού σημαίνει ότι κάθε κράτος μέλος θα έχει 3 χρόνια για να εφαρμόσει τις απαραίτητες αλλαγές και πρωτόκολλα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegate, Mark De Simone δήλωσε: “Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην πορεία για την προστασία των ασθενών σε όλη την Ευρώπη από τους κινδύνους που ενέχουν τα ψευδεπίγραφα, ληγμένα ή ανακληθέντα φάρμακα.

Η Aegate επενδύει εδώ και πολλά χρόνια στην ανάπτυξη μίας δικής της υπηρεσίας ελέγχου γνησιότητας, έτσι ώστε να είμαστε βέβαιοι πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην παρούσα συγκυρία. Η επένδυση αυτή δεν ήταν απλά σε οικονομικό επίπεδο, αλλά αφορούσε και επένδυση στις σχέσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ιδίως στην τρέχουσα, δοκιμασμένη και ελεγμένη παροχή υπηρεσιών μας στο Βέλγιο, την Ιταλία και την Ελλάδα.”
Ο

κύριος De Simone συνέχισε λέγοντας: “Η δημοσίευση του κανονισμού είναι φυσικά μόνο η αρχή. Η πραγματική δουλειά αρχίζει τώρα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η επένδυση που οι κατασκευαστές έχουν ήδη πραγματοποιήσει για τη συσκευασία, τη δημιουργία αριθμών σειράς και την προστασία παραποίησης των φαρμάκων δεν θα πάει χαμένη, ή, ακόμα χειρότερα, δεν θα επισκιαστεί από το κόστος μιας υπηρεσίας ελέγχου γνησιότητας που δεν λειτουργεί.”.

Προειδοποίησε ότι: “Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επισκιαστεί από το τεράστιο πιθανό κόστος αντιμετώπισης ενός προβλήματος, όπως είναι τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα στη διάρκεια του ελέγχου γνησιότητας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει όχι μόνο την απαίτηση επιπλέον πόρων για διερεύνηση, αλλά ουσιαστικά κόστος σε ό,τι αφορά τη φήμη του οργανισμού και των επωνυμιών του, λόγω σφαλμάτων. Συνεπώς, είναι σημαντικό οι κατασκευαστές να έχουν πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και να συμμετέχουν πλήρως στην επιλογή του παρόχου υπηρεσιών ελέγχου γνησιότητας στη χώρα τους.”

Και πρόσθεσε: “Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την ασφάλεια των ασθενών και ανυπομονούμε να αναλάβουμε το δύσκολο έργο της επόμενης τριετίας, ώστε να ανταποκριθούμε πλήρως στις απαιτήσεις του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού, σε συνεργασία με τους Εθνικούς Οργανισμούς Φαρμάκων και άλλους ενδιαφερόμενους.”

Σχετικά με την Aegate
Η Aegate είναι μία ευρωπαϊκή εταιρεία με αποστολή της να προστατεύει τους ασθενείς από ψευδεπίγραφα, ανακλημένα ή ληγμένα φάρμακα μέσα από την παροχή μίας εξαιρετικά ασφαλούς υπηρεσίας σε πραγματικό χρόνο για τον έλεγχο της γνησιότητας των φαρμάκων. Η υπηρεσία αυτή συμβαίνει απρόσκοπτα εντός της αλυσίδας από τον κατασκευαστή έως το φαρμακείο και έχει λάβει ανεξάρτητη πιστοποίηση για την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την απόλυτη ακρίβεια που προσφέρει.

Η Aegate ανταποκρίνεται πλήρως σε μια σειρά παγκόσμιων νομοθετικών προσπαθειών που στόχο έχουν την καταπολέμηση των ψευδεπίγραφων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας της Ε.Ε. για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα. Είναι επίσης ο μοναδικός πάροχος υπηρεσιών ελέγχου γνησιότητας φαρμάκων που προσφέρει μια επικυρωμένη νοσοκομειακή υπηρεσία ελέγχου γνησιότητας των φαρμάκων, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η υπηρεσία της Aegate από το 2003 όπου και δημιουργήθηκε, έχει ελέγξει περισσότερες από 3,6 δισεκατομμύρια συσκευασίες φαρμάκων και έχει εκδώσει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια μεμονωμένες ειδοποιήσεις ασφαλείας ασθενών σε φαρμακεία ολόκληρης της Ευρώπης.

Η Aegate διαθέτει γραφεία σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και το σύστημα ελέγχου γνησιότητας της λειτουργεί ήδη σε περισσότερα από 20.000 σημεία διανομής.

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *