Celgene: 10 χρόνια στην Ευρώπη αναπτύσσοντας καινοτόμες θεραπείες

Celgene: 10 χρόνια στην Ευρώπη αναπτύσσοντας καινοτόμες θεραπείες

28/4/2016                                                                                            15.00

Μέσω τολμηρών αναζητήσεων και θέτοντας πάντα ως προτεραιότητά της τον άνθρωπο η Celgene γιόρτασε τα 10 χρόνια παρουσίας της στην Ευρώπη.  Η διεθνής βιοφαρμακευτική εταιρεία  επικεντρώνεται στην ανακάλυψη και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για τον καρκίνο και για αυτοάνοσες και φλεγμονώδεις νόσους, προκειμένου να καλύψει τις υπάρχουσες ιατρικές ανάγκες. Έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, με τολμηρό και επιχειρηματικό πνεύμα, που προσβλέπει στη θεραπεία, βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και στην ίδια την επιβίωση των ασθενών, παρέχοντας τόσο σ’ αυτούς όσο και στους επαγγελματίες υγείας τα μέσα για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Εξειδικεύεται στην αιματολογία, την ογκολογία και την ανοσολογία, με 30 προγράμματα να βρίσκονται σε προκλινική ανάπτυξη, 22 θεραπείες σε κλινικές δοκιμές, ενώ σε εξέλιξη υπάρχουν 30 καίρια προγράμματα / φάσης ΙΙΙ. Τα καινοτόμα φάρμακά της την κατατάσσουν σε ηγετική θέση στη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων διαθέτει φάρμακα για την οξεία μυελογενή λευχαιμία, τα μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα, το λέμφωμα μανδύα, την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα, για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού και τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα. Ιδιαίτερα υπερήφανη είναι δε για την πρώτη έγκριση θεραπείας του παγκρεατικού καρκίνου μετά από 7 χρόνια κενού νέων φαρμάκων για τη συγκεκριμένη μορφή της νόσου, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των μελετών Φάσης ΙΙΙ για τον καρκίνο του παγκρέατος ήταν αρνητικές και δεν παρείχαν κανένα σημαντικό επιπρόσθετο όφελος στη συνολική επιβίωση των ασθενών σε σύγκριση με την κύρια θεραπευτική επιλογή.

Η Celgene κατέχει επίσης ηγετική θέση μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών στην Ευρώπη που αναπτύσσουν θεραπείες για τις σπάνιες παθήσεις. Δεδομένου ότι υπάρχουν 8.000 γνωστές σπάνιες παθήσεις και  μόνο 70 θεραπείες, η Celgene  σήμερα διαθέτει στην αγορά 4 θεραπείες και έχει άλλες 18 ουσίες σε κλινικές μελέτες. Για την προσφορά της, το 2013 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σπάνιων Παθήσεων (EURORDIS) βράβευσε την Celgene για την αριστεία στην καινοτομία των θεραπειών αυτών των νόσων.

Διεθνώς, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες, υποστηρίζοντας ασθενείς σε πάνω από 70. Για την ανάπτυξη των φαρμάκων του αύριο η Celgene έχει εγκαταστάσεις παραγωγής τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη και προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες για ανεκτά, αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα επενδύει σχεδόν το 1/3 των εσόδων της στην ανάπτυξη και την έρευνα, η οποία κατά κύριο λόγο διεξάγεται στο Νιου Τζέρσεϋ, την Καλιφόρνια, την Μασαχουσέτη & την Ισπανία, από περίπου το 25% των εργαζομένων της.

Έχοντας τη γνώση  ότι η εταιρεία προσθέτει το δικό της στίγμα στο παγκόσμιο status quo, διατηρεί πάντα σε υψηλά επίπεδα την έρευνα όσο και τα ηθικά πρότυπα, πετυχαίνοντας έτσι κάθε φορά εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε εργασιακό και ερευνητικό τομέα. Η αφοσίωση στην έρευνα και την ανάπτυξη αποδίδει καρπούς, παρέχοντας πραγματικά επαναστατικές θεραπείες οι οποίες έχουν σημαντικές θετικές επιπτώσεις στους ασθενείς και την κοινωνία. H Celgene στην Ελλάδα και την Κύπρο αντιπροσωπεύεται αποκλειστικά από την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία GENESIS Pharma.

Η Celgene ΕΜΕΑ καλύπτει την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική, λειτουργώντας από το 2005 στο Boudry της Ελβετίας, υπό την διοίκηση της οποίας περίπου 2.300 εργαζόμενοι υποστηρίζουν τις δραστηριότητές της, τη στιγμή που πάνω από το 60% των συμμετεχόντων στις κλινικές έρευνες προέρχονται από χώρες της ευρύτερης περιοχής. Οι χώροι παραγωγής εδρεύουν στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο, εφοδιάζοντας με φάρμακα όλο τον κόσμο.

Τον Ιανουάριο του 2015, προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας η απρεμιλάστη, ένας μικρομοριακός αναστολέας της φωσφοδιεστεράσης 4 (PDE4) που αποτελεί την πρώτη θεραπεία μίας νέας κατηγορίας φαρμάκων για την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα. Πρόκειται, επίσης, για την πρώτη από του στόματος θεραπεία που έλαβε ευρωπαϊκή έγκριση για την ψωρίαση μετά από 20 χρόνια και για την ψωριασική αρθρίτιδα τα τελευταία 15.

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *