Φάρμακο για τον διαβήτη εγκρίθηκε και για το αδυνάτισμα

Φάρμακο για τον διαβήτη εγκρίθηκε και για το αδυνάτισμα

29/12/2014                      10:45

 

Ένα φάρμακο για τον διαβήτη τύπου II , έλαβε μία ακόμα έγκριση στις ΗΠΑ και εφ’ εξής θα διατίθεται και για το αδυνάτισμα.

Το φάρμακο είναι η λιραγλουτίδη, που μελετήθηκε ειδικά ως βοήθημα για το αδυνάτισμα όταν οι ασθενείς με διαβήτη που την έπαιρναν ανέφεραν πως τους βοηθούσε να χάσουν βάρος.

Έπειτα από τη δημοσίευση των σχετικών μελετών, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ, η περίφημη Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), αποφάσισε να το εγκρίνει και για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Έτσι, η λιραγλουτίδη θα μπορεί να λαμβάνεται πλέον και από τους πάσχοντες από παχυσαρκία ή από τους υπέρβαρους ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας εξαιτίας του σωματικού βάρους τους (όπως η υπέρταση και τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης). Η χορήγηση του φαρμάκου θα πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με δίαιτα και άσκηση, διευκρίνισε η FDA.

«Η παχυσαρκία αποτελεί σοβαρό πρόβλημα δημοσίας υγείας, το οποίο απειλεί την συνολική ευεξία των ασθενών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της FDA δρ Τζέιμς Σμιθ. Και πρόσθεσε πως η λιραγλουτίδη, «όταν χρησιμοποιείται υπεύθυνα σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που συμπεριλαμβάνει διατροφή μειωμένων θερμίδων και άσκηση», παρέχει μία «πρόσθετη θεραπευτική επιλογή» για την ρύθμιση του σωματικού βάρους στους παχύσαρκους ανθρώπους και σε όσους είναι υπέρβαροι και έχουν συνοσηρότητα.

Οι μελέτες με τη λιραγλουτίδη έδειξαν ότι τουλάχιστον έξι στους δέκα παχύσαρκους ασθενείς που την λαμβάνουν κατορθώνει να χάσει το τουλάχιστον 5% του αρχικού σωματικού βάρους μέσα σε ένα χρόνο.

Η λιραγλουτίδη δεν θα πρέπει να λαμβάνεται μαζί με άλλα φάρμακα της ίδιας οικογένειας, επισήμανε η FDA. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητά της σε κάθε ασθενή θα πρέπει να αξιολογείται ξεχωριστά στις 16 εβδομάδες έναρξης της λήψης της.

Αν κατ’ αυτό το χρονικό διάστημα ένας ασθενής δεν έχει χάσει το τουλάχιστον 4% του αρχικού σωματικού βάρους του, θα πρέπει να διακόπτει τη λήψη της, σύμφωνα με την FDA.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *