Φόβοι εξάπλωσης του ιού Η5Ν2 στις Ηνωμένες Πολιτείες

Φόβοι εξάπλωσης του ιού Η5Ν2 στις Ηνωμένες Πολιτείες

28/4/2015                                                                            13:51

 

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, εκατοντάδες κτηνοτρόφοι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό που προκαλεί H5N2 που προκαλεί τη νόσο των πουλερικών και έχουν λάβει φαρμακευτική αγωγή για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής ο H5N2 δεν έχει προκαλέσει τη νόσο στους ανθρώπους, όμως δεδομένου ότι ο ιός είναι εξαιρετικά μεταλλάξιμος, υπάρχουν φόβοι ότι αυτοί που έρχονται σε επαφή με τα νοσούντα πουλερικά μπορεί τελικά να νοσήσουν και ίσως πεθάνουν.

Η Αλίσια Φλάι από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και Πρόληψης δήλωσε πως παρόλο που οι υγειονομικές αρχές είναι αισιόδοξοι ότι οι άνθρωποι δεν θα νοσήσουν, το κέντρο στο οποίο εργάζεται έχει απομονώσει ένα στέλεχος του ιού Η5Ν2 για δημιουργία εμβολίων για κάθε ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, περίπου 300 άνθρωποι στις Πολιτείες Μινεσότα, Γουισκόνσιν, Αϊόβα και Νότια Ντακότα έχουν πληροφορηθεί πως οφείλουν να λάβουν φαρμακευτική αγωγή για προληπτικούς λόγους, όμως αυτοί που ακολούθησαν τις οδηγίες είναι ελάχιστοι.

 

Πηγή: Reuters

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *