Γιατί οφείλουν οι γονείς να μιλούν στα μωρά

Γιατί οφείλουν οι γονείς να μιλούν στα μωρά

3//6/2015                                                                  11:00

 
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μιλούν με πολύ διαφορετικό τρόπο στα παιδιά τους. Οι γυναίκες πολλές φορές μιλούν «μωρουδίστικα», ενώ οι άντρες είναι πιο άνετοι και απευθύνονται στα παιδιά, όπως θα έκαναν και με οποιονδήποτε ενήλικα. Ωστόσο και οι δύο τεχνικές μπορεί να λειτουργούν βοηθητικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εκμάθηση της ομιλίας στα μικρά παιδιά.

Στην πρώτη μελέτη του είδους της, αμερικανοί ερευνητές κατέγραψαν όλες τις συνομιλίες που είχε μια ομάδα οικογενειών με μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Πιο συγκεκριμένα ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή ξεχώρισε τις διαφορές ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίο οι γονείς μιλούσαν στα παιδιά τους και πώς μιλούσαν σε άλλους ενήλικες. Έτσι οι μαμάδες φάνηκε να χρησιμοποιούν πιο «υψηλές» νότες όταν απευθύνονταν στα παιδιά τους, με τη χροιά της φωνής τους να αλλάζει και να πέφτει όταν μιλούσαν σε κάποιον ενήλικα. Αντίθετα, οι μπαμπάδες χρησιμοποιούσαν τον ίδιο τρόπο τονισμού στην ομιλία τους, ανεξάρτητα με το αν μιλούσαν σε ένα παιδί ή έναν ενήλικα.

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, οι διαφορές αυτές δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό. Μάλιστα, όπως εξήγησαν σε ένα συνέδριο της Ακουστικής Εταιρείας της Αμερικής, η στάση των μπαμπάδων μπορεί να βοηθά τα παιδιά να μειώνουν το χάσμα ανάμεσα στον αργό και υπερβολικό τρόπο ομιλίας των μαμάδων τους και της καθημερινής ομιλίας.

 

Πηγή: Newsbeast.gr

Έρρωσο
Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

Έρρωσο

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *