«Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται το λίπος»

«Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται το λίπος»

19/3/2015                                                           14:55

 

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός μωρού εξαρτάται από τη συγκέντρωση λίπους στα οπίσθια και στους γλουτούς των μητέρων, διαπιστώνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες με καμπύλες σε αυτά τα σημεία γεννούν πιο έξυπνα παιδιά.

Σε συνέντευξη στους Κυριακάτικους Times ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Γουίλ Λάσεκ εξήγησε: «Το λίπος στις περιοχές αυτές, είναι μια αποθήκη για την οικοδόμηση του εγκεφάλου του μωρού. Χρειάζεται μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος για να δημιουργηθεί ένα δυνατό νευρικό σύστημα. Το λίπος σε αυτή την περιοχή είναι εμπλουτισμένο με DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Φαίνεται ότι οι γυναίκες είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να συσσωρεύουν εκεί αυτό το λίπος».

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος δημοσίευσε για πρώτη φορά τα συμπεράσματα της έρευνάς του το 2007 και έχει επίσης συγγράψει βιβλίο με τον τίτλο: «Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται το λίπος». Ο Βρετανός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Ντέιβιντ Μπρέινμπριτζ, στηρίζει την έρευνα του Λάσεκ.

Ο Βρετανός καθηγητής εκτιμά ότι τα τελευταία ευρήματα θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με καμπύλες πιο ελκυστικές. «Έχει αποδειχτεί ότι η συσσώρευση λίπους στους μηρούς και τους γλουτούς μιας γυναίκας θα μπορούσε να δώσει πιο πλούσιο μητρικό γάλα. Οι μητέρες αυτές έχουν υψηλότερα επίπεδα λιπιδίων», πρόσθεσε.

 

Πηγή: Athens Voice

 

 

Σχετικά με τον Συγγραφέα
- Το “’Έρρωσο… να είσαι γερός” είναι µια… αστραπή υγείας, περνάει µηνύµατα & πληροφορίες υποσυνείδητα αφού είναι γρήγορο και κατατοπιστικό. Ο τηλεθεατής δεν… προλαβαίνει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κουραστεί… απλά και µόνο να ενηµερωθεί.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.